Karta

Flyg till Adana

Turkiets fjärde största stad, Adana, är en viktig industristad och transporthub mellan Europa och Mellanöstern. Adanas flygplats, Şakirpaşa Airport, ligger strax väster om staden och trafikeras av både nationella och internationella flyg och har över tre miljoner passagerare varje år. I Adanas närområde hittar man flera historiska sevärdheter och ruiner och i centrum finns flera museer värda ett besök. Här finns även ett stort utbud av shopping i form av både traditionella småbutiker i gamla stan och moderna köpcentrum. Det finns även ett antal gamla basarer på flera platser runt om i staden som är väl värda ett besök.

Visum

Inget visum för personer med svenskt pass som ska vistas i landet i mindre än 90 dagar. Tänk på att passets giltighetstid måste vara minst sex månader efter datumet för utresan ur Turkiet.

Säsong

Sommarmånaderna lockar flest besökare.

Ta sig runt

Det är lätt att ta sig runt i Adana och det finns flera alternativ att välja bland. Adanas tunnelbana är under uppbyggnad och har i dagsläget 13 stationer som sammanbinder den nordvästra sidan av staden med centrum. I Adana finns över 600 bussar och drygt 1000 minibussar, så kallade Dolmus. Det är också lätt att ta sig fram till fots i Adana.

Dricks

Lägg på 10 procent på restaurang- och taxinotan om du är nöjd med servicen.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

Polis: 155

Ambulans: 112

Brandkår: 110

Sevärdheter

1. Merkez Park

Adanas stadspark sträcker sig över båda sidorna av floden Seyhan och är en populär rekreationsplats bland stadens invånare. Här finns en stor amfiteater, en kinesisk trädgård och caféer.

2. Büyük Saat

Büyük Saat är Turkiets högsta klocktorn och är hela 32 meter högt. Tornet byggdes 1882 men förstördes under den franska ockupationen. Det byggdes upp igen 1935. 

3. Çarşı Hamam

Adanas största hamam är ett måste. Det byggdes 1529 och insidan är täckt med marmor.

4. Sabanci Merkez Camii

En av mellanösterns största moskéer. Sabanci Merkez Camii har plats för 28 500 personer och de högsta av dess sex minareter är 99 meter höga.

5. Adana Archaeological Museum

Adanas arkeologiska museum är ett av de äldsta i landet. Museet öppnade 1924 och bland verken finns bland annat statyer från antika städer. 

Snabb fakta

Invånare: Cirka 2,1 miljoner

Valuta: Turkisk lira (TL)

Landsnummer: 90

Religion: Majoriteten är muslimer.

Tidsskillnad: UTC+2

Officiellt språk: Turkiska

Hotell i Adana

Hitta billiga hotell i Adana

Flexibel med din ankomstflygplats? Sök närliggande flygplatser för att spara mer.

Flygplatser nära Adana

Priser som visas på denna sida är uppskattade lägsta priser. Har hittats under de senaste 45 dagarna.