Sök flyg

Returtyp
Billiga flyg med Skyscanner

Flyg till Växjö

Europas grönaste stad ligger i Småland. Kultur- och handelsstaden Växjö har anor från 1100-talet och är en populär sommardestination känd för sin vackra natur och många utflyktsmål. Insjöskärgården Åsnen lockar besökare som är intresserade av paddling, fiske och fågelliv. På Husebybruk söder om Växjö kan en klassisk bruksmiljö och underbar sekelskiftesträdgård upplevas och runt om i länet finns flera stopp för den möbel- och designintresserade besökaren. Växjös internationella flygplats ligger bara fem kilometer norr om staden och är en av landets modernaste flygplatser.

Säsong

Året runt. Många besökare kommer till Växjö under sommarmånaderna.

Ta sig runt

Öppettider

Butiker: vardagar 10.00-18.00, lördag och söndag 10.00-15.00. Stormarknader och köpcentrum har generösare öppettider.

Dricks

Avrunda uppåt om servicen varit bra.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

Växjö turistbyrå

Residenset Stortorget

Kronobergsgatan 7

Tel: 0470-73 32 80

Sevärdheter (topp 5)    

1. Glasriket

Glasriket är ett av Sveriges mest kända besöksmål. Fynda glas och kolla in glasblåsarna när de arbetar med sitt hantverk.

2. Åsnen

Fiskeparadiset och insjöskärgården Åsnen är ett populärt utflyktsområde som är känt för sitt fantastiska djur- och växtliv. I området finns flera övernattningsalternativ och möjligheter till både paddling, cykelutflykter och vandringar.

3. Möbelriket

Upplev en viktig del av den svenska möbelhistorien på plats. I Möbelriket finns flera av landets mest kända möbeldesigners representerade. Möbelriket täcker flera orter i Småland och i Älmhult hittar man bland annat Ikeas museum.

4. Växjö domkyrka

Den medeltida kyrkan är stadens högsta byggnad med en höjd på 63 meter.

5. Huseby bruk

Söder om Växjö ligger godset Huseby bruk som är ett populärt besöksmål, inte minst vid juletid då det anordnas en mycket välbesökt julmarknad här. Under sommarmånaderna visas bruksherrgården upp för allmänheten.

Snabb fakta

Invånare

Cirka 64 000

Valuta

Svensk krona (SEK)

Landsnummer

46

Religion

Majoriteten kristna

Officiellt språk

Svenska 

mer

Billiga flyg till Växjö från:

från 926 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Växjö

Hotell i Växjö

Car hire in Växjö