Sök flyg

Returtyp
Trondheim

Flyg till Trondheim

Universitetsstaden Trondheim är Norges tredje största stad och har en historia som sträcker sig till 900-talet. Trondheim är landets tekniska huvudstad och en ledande handelsplats i regionen. Hit kommer besökare från hela världen för att uppleva den mäktiga naturen  men även för att ta del av stadens stora utbud av kultur och historiska sevärdheter, däribland den vackra Nidarosdomen som är Trondheims främsta sevärdhet. Många besökare som kommer till Trondheim passar på att uppleva området till fots; här finns flera fina vandringsleder och en av de populäraste är den 14 kilometer långa Ladestien. Trondheim är även känd för sina utmärkta fiskemöjligheter. Trondheims flygplats ligger cirka 35 kilometer öster om staden.

Visum

Nej

Säsong

Sommarmånaderna lockar flest besökare.

Ta sig runt

Kollektivtrafiken är väl utbyggd men Trondheim är en liten stad och går alldeles utmärkt att ta sig runt i till fots. Det går också att hyra cykel från stadens turistbyrå. Hyrbil är ett alternativ för den som vill uppleva Trondheims närområden.

Öppettider

Butiker håller generellt öppet vardagar mellan 10.00-18.00 och lördagar mellan 10.00-14.00. Stormarknader och köpcentrum har generösare öppettider.  

Dricks

Avrunda uppåt om servicen varit bra.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

Turistbyrån i Trondheim

Nordre gate 11

Tel: +47 73 80 76 60

Sevärdheter (topp 5)    

1. Nidarosdomen

Trondheims katedral från 1100-talet är ett imponerande byggnadsverk i gotisk-romersk stil.

2. Bakklandet

En pittoresk stadsdel känd för sina färgglada trähus och kullerstensgator. Här finns flera restauranger, caféer och butiker.

3. Munkholmen

Ön Munkholmen med sin fästning har en historia som fängelse, kloster och avrättningsplats. I dag är detta ett populärt utflyktsområde som nås med färja från Trondheim mellan maj och september.

4. Sverresborg

Ett kulturhistoriskt friluftsmuseum från 1913 med ett 60-tal byggnader från olika delar och tidsepoker i Norge. Haltdalens stavkyrka från 1170-talet är den äldsta.

5. Stiftsgården

Det kungliga residenset Stiftsgården är en av Europas största träbyggnader. I byggnaden finns ett populärt museum med konst- och designföremål.

Snabb fakta

Invånare

Cirka 170 000

Valuta

Norsk krone (NOK)

Landsnummer

47

Religion

Majoriteten kristna.

Tidsskillnad

Ingen

Officiellt språk

Norska 

mer

Billiga flyg till Trondheim från:

från 1.070 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Trondheim

Hotell i Trondheim

Car hire in Trondheim

Bilder av Flickr/neofob