Sök flyg

Returtyp

Flyg till Rom

Alla får något speciellt i blicken när man nämner staden Rom. All historia, kultur och tradition. Det känns nästan magiskt, eller som om man rest tillbaka i tiden när man promenerar omkring i den mäktiga och vackra staden. Colosseum, Spanska trappan och Fontana di Trevi känner vi alla till, men det finns så otroligt mycket mer att se. Och att uppleva. För att inte tala om all mat. Rom måste man smaka på. Genom att beställa in pizza, espresso och en riktig god italiensk pasta, så klart!

 

Visum

Nej, det behövs inte.

 

Säsong

Vädret i Rom är riktigt bra stora delar av året och det blir sällan riktigt kallt under vintern. Medelhavsklimatet innebär många långa och sköna sommardagar nästa året om. Varmast är det under juli, augusti och september.

Vad som är bäst tidpunkt att åka beror naturligtvis på vem som frågar. Många tycker dock att vår och höst är bra månader att besöka Rom. Under våren är april och maj behagligt. Under hösten är september, oktober och november uppskattade. Oktober är enligt romarna själv en av årets finaste månader.

 

Ta sig runt

Rom centrum är inte jättestort och för att ta sig runt till det flesta sevärdheterna är det allra bästa fordonet dina egna fötter. Men det finns även bra kommunikationer i form av buss, metro, taxi eller hyrcyklar.

 

Öppettider

Butikerna har öppet 08.30/9.00 till 13.00 och från 15.30 till 19.00/20.00 (måndag-fredag). De större matbutikerna har öppet hela dagen, och vissa affärer har även öppet på lördagar.

 

Dricks

Huvudregeln i Italien är att man ska ge dricks, men det rör sig om mindre belopp. Ett par euro räcker bra.

 

Nödnummer: 112

 

Sevärdheter (topp5)

 

Vatikanen i Rom

Peterskyrkan är ett absolut måste när man är i Rom. Här finns även Sixtinska kapellet och vatikanmuseerna. I Vatikanen finns en enorm samling konstskatter bestående av skulpturer, målningar, gravstenar, gobelänger och mycket annat. Se till att vara ute i god tid eftersom köerna fort blir väldigt långa.

 

Forum Romanum

Forum Romanum var det antika Roms centrum för handel, politik och religion. Här gjordes affärer och togs beslut som påverkade hela befolkningen. Platsen är i dag full av ruiner i mer eller mindre bevarat skick. Det är häftigt att som besökare inse hur väldigt stort och mäktigt romarriket en gång varit och här känner man verkligen historiens vingslag.

 

Colloseum

Genom skådespel på Colosseum distraherade Roms kejsare folket. I arenan, som rymde 55.000 åskådare, kunde man få se allt från gladiatorspel och teater till avrättningar och strider mellan vilda djur. Åtskilliga krigsfångar, brottslingar och slavar fick sätta livet till för att roa publiken. En grym och fängslande plats.

 

Pantheon

Pantheon i Rom är både ett vackert arkitektoniskt mästerverk och en byggnadstekniskt enastående konstruktion. Byggnadskonsten som romarna behärskade för nästan 2.000 år sedan är imponerarande och det är en mäktig upplevelse att kliva in i det gamla templet.

 

Fontana di Trevi

Trevifontänen är ett av Roms mest besökta sevärdheter. Berömmelsen steg ytterligare när Anita Ekberg tog ett nattbad i den i Fellinis film La Dolce Vita från 1960. Kasta en peng i fontänen och önska dig något vackert.
 

 

Snabbfakta

Invånare: Nästan 3 miljoner.

Valuta: Euro.

Landsnummer: 39

Religion: Majoriteten är katoliker.

Tidsskillnad: + 1 timme.

Officiellt språk: Italienska.

mer

Billiga flyg till Rom från:

 Reseguide Rom

Colosseum Rom
Vatikanen Rom
Fontana di Trevi Rom
Rom är en stad utan liknelse och dess långa och imponerande historia är bara en av de faktorer som inverkar på stadens bestående popularitet, med besökare från hela världen. Rom har sedan länge fångat fantasin hos konstnärer, författare och faktiskt alla som någon gång har haft turen att besöka staden; ... Rom stadsguide

från 354 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Rom

Hotell i Rom

Car hire in Rom

Bilder av Flickr/troptikmal, Flickr/tropikmal