Sök flyg

Returtyp

Flyg till Rom

Den italienska huvudstaden är ett av världens populäraste resmål. Oavsett om du vill njuta av det italienska köket, strosa runt bland historiska sevärdheter eller shoppa lyxmärken har denna stad ett stort utbud av allt detta, och lite till. Flyg till Rom och insup stadens unika atmosfär och livsstil. Besök några av stadens intressanta museer, tillbringa en eftermiddag på en uteservering eller utforska stadens många vackra kyrkor. Varför inte passa på och besöka världens minsta självständiga stat Vatikanstaten? Rom är en utmärkt weekenddestination som lockar besökare året om och som går att uppleva även med en begränsad budget. Det finns gott om hotell i Rom för alla smaker och plånböcker men se till att boka i god tid då efterfrågan är stor, Rom är en av världens mest besökta destinationer och lockar uppemot tio miljoner turister varje år.

 

Visum

Visum behövs inte för svenska medborgare. Ta med giltigt pass eller nationellt ID-kort.

Säsong

Året runt. Sommarmånaderna lockar flest besökare även om våren och hösten är behagligare för den som vill utforska Rom till fots.

Ta sig runt

Hyrbil är ett utmärkt alternativ för att ta sig runt i Italien men ha i åtanke att trafiken här är intensiv och hastigheten på motorvägarna är hög. Kollektivtrafiken fungerar bra och det går att ta sig runt med både bussar och tåg. Rom kan med fördel utforskas till fots eller varför inte på en vespa? Det finns gott om taxibilar i Rom.

Öppettider

De flesta affärer håller öppet vardagar mellan 09.00-13.00 och 16.00-20.00. Stormarknader och köpcenter kan ha generösare öppettider.

Dricks

Dricksen är inräknad i notan. Det är dock vanligt att avrunda uppåt.

 

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

Polis: 112 eller 113

Ambulans: 118

Brandkår: 115

 

Sveriges ambassad

Piazza Rio de Janeiro 3

Rom

Tel: +39 06 44194100

 

Sevärdheter (topp 5)   

Colosseum

Den antika amfiteatern i Rom var förr en skådeplats för blodiga strider och gladiatorspel. I dag är bygget ett av Italiens allra populäraste turistmål och ett måste för den som besöker den italienska huvudstaden.

Fontana di Trevi

Fontana di Trevi i centrala Rom är kanske mest känd från Federico Fellinis film ”Det ljuva livet” (La Dolce Vita) där Anita Ekberg tog ett bad i fontänen.

Peterskyrkan

Basilica di San Pietro började byggas under 1500-talet och är idag en av de mest besökta byggnaderna i världen med hela 20 000 besökare varje dag. Det är också i Peterskyrkan som den populära midnattsmässan anordnas varje år.

Spanska trappan

Scalinata della Santissima Trinità dei Monti, som trappan heter på italienska, har 138 trappsteg och kan med all sannolikhet räknas som den mest kända trappan i världen.

Galleria Borghese

Ett konstmuseum med verk av bland annat Caravaggio, da Vinci och Rafael.

 

Snabb fakta

Invånare

Cirka 3,7 miljoner i storstadsområdet.

Valuta

Euro

Landsnummer

39

Religion

Majoriteten av den italienska befolkningen är katoliker.

Tidsskillnad

Ingen

Officiellt språk

Italienska

mer

Billiga flyg till Rom från:

 Reseguide Rom

Colosseum Rom
Vatikanen Rom
Fontana di Trevi Rom
Rom är en stad utan liknelse och dess långa och imponerande historia är bara en av de faktorer som inverkar på stadens bestående popularitet, med besökare från hela världen. Rom har sedan länge fångat fantasin hos konstnärer, författare och faktiskt alla som någon gång har haft turen att besöka staden; ... Rom stadsguide

från 468 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Rom

Hotell i Rom

Car hire in Rom

Bilder av Flickr/troptikmal, Flickr/tropikmal