Sök flyg

Returtyp
Flyg till Reykjavík

Flyg till Reykjavík

Reykjavik, välkommen till världens nordligaste huvudstad! Staden är förhållandevis ung men redan väl utvecklad. Här, inte långt från polcirkeln, varvar du magnifika naturupplevelser med kultur och nattliv mot en bakgrund av rykande geysrar.

Visum

Du behöver inte visum för att resa till Island och Reykjavik, och det råder passfrihet för medborgare i nordiska länder. Men tänk på att du alltid måste kunna legitimera dig. Om du inte har passet med, måste du ha en giltig legitimationshandling som exempelvis nationellt ID-kort eller körkort.

Säsong

Du kan besöka Reykjavik året runt. Golfströmmen gör att vintern aldrig är kall och sommaren inte supervarm. Dock är nederbörden riklig och det är ofta blåsigt. Långa ljusa sommarnätter och vinterns avsaknad av dagsljus ger sin speciella karaktär till årstiderna - och varje säsong har sin charm.

Ta sig runt

Upptäck staden och dess omgivning med lokala bussar eller en egen hyrbil. Var dock uppmärksam om du hyr bil, den kan vara väl använd och du bör granska kontraktet noggrant.

Öppettider

Museum öppnar på sommaren (maj-september) alla veckans dagar men håller oftast stäng någon av veckans dagar resten av året. Shoppingcenter öppnar 11.00 och har öppet till 19.00 alla dagar i veckan.

Dricks

Islänningarna själva är inte vana att ge dricks, och varken servicepersonal eller guider heller vana att få. Om du är nöjd med servicen du fått kan du självklart visa din uppskattning genom att runda upp notan eller ge din guide en liten gåva.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112

Polis 444 1000


Ambulans 1770


Brandkår 112


Sveriges ambassad, Iceland Logmola 7, telefon (+354) 520 12 30

Sevärdheter


1. Blå Lagunen, salt och ånga, avkopplande, stärkande och föryngrande. Eller bara absolut njutbart. Här mellan flygplatsen och staden kan du ta en paus och hämta krafter inför eller efter din isländska upptäcksfärd. Vattnet i Blå lagunen hämtas från underjorden, två kilometer från markytan, och innehåller mineraler och

mikroorganismer som ger vattnet sin magiska färg. Blå lagunen är mer än bara turkosblått vatten. Här finns ett bla ett modernt spa, butik och restaurang.

2. Safari, valskådning med avgång mitt i staden. Runt Island simmar bla blåvalar, knölvalar, späckhuggare och delfiner så passa på att njut av några timmar till sjöss med en safari från Reykjavik. De flesta arrangörer ger 95% garanti för att man skall se val - men chansen är nog större på Islands norra kust där de större arterna är mer vanligt förekommande. Det finns fler arrangörer och utflykter för valskådning. Priset varierar mellan de olika företagen och antalet avgångar beror på årstiden.

3. The Pearl, Perlan är kanske pärlan i ditt besök? Här i detta gnistrande landmärke samsas saga och shopping, utmärkta matupplevelser och majestätisk utsikt. Det är lätt att bli förtrollad av scenariot utanför men sätt av tid även för Sagomuseet här. Ett vaxkabinett med filurer och fragment ur den isländska historien. Jättespännande för alla åldrar, hej Snorre Sturlasson!

4. Reykjavik by night, eller egentligen hela vägen in i nästa magiska dag. Sista nattklubben stänger vid 9-tiden på morgonen. Men du är välkommen att partaja så länge du orkar - och som du och ditt sällskap vill. Nattlivet i staden har något för var smak. Uppklätt och elegant på klubbarna, gemytligt i trivsamt samspråk på puben, underground, DJ, live musik eller chilla i isbaren på Restaurant Reykjavik. Kvällen börjar först vid midnatt och du bestämmer hur länge den håller på.

5. Harpa, den prisbelönta byggnaden som är hem för både operan och Islands filharmoniker. Fasadens gnistrande prismor bjuder på ett ljusspel med vädrets, omgivningens och ljusets skiftningar. Kanske du prickar in ditt besök med en konsert - eller så passar du på att beundra arkitekturen, ta en guidad tur bakom kulisserna och avnjuta med en måltid på någon av Harpas restauranger, nordiskt inspirerade Munnharpa eller Kolabrautin. 

mer

Billiga flyg till Reykjavík från:

 Ett alternativ i närheten?

från 1.685 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Reykjavík

Hotell i Reykjavík

Car hire in Reykjavík

Bilder av Flickr/Christine Zenino