Sök flyg

Returtyp
Flyg till Prag

Flyg till Prag

Den tjeckiska huvudstaden är en klassisk weekenddestination känd för sin vackra stadskärna och rika historia. Prag är en utmärkt destination för den som uppskattar uteliv, här finns mängder med restauranger, caféer och mer än 8000 pubar att välja bland. Prag är en av Europas mest besökta städer och då den är en relativt liten stad passar den perfekt att utforska till fots. Flyg till Prag är lätt att få tag på och stadens flygplats trafikeras av flera lågprisflygbolag. Prag har en relativt låg prisnivå jämfört med andra Europeiska storstäder, både när det gäller shopping, hotell och mat.

Visum

Inget visumkrav för svenska medborgare. Tänk dock på att ta med giltigt pass eller nationellt ID-kort.

Säsong

Året runt.

Ta sig runt

Det är lätt att ta sig runt i Prag och det finns flera transportmedel att välja bland. Prags kollektivtrafik är mycket prisvärd och består av tunnelbana, pendeltåg, bussar, spårvagnar, en bergbana och stollift. Hyrbil är ett bra alternativ för dig som vill ta dig utanför Prag. Motorvägarna till och från staden håller god standard. Undvik taxi när du är i Prag, många turister vittnar om att de blivit lurade av taxibolag här.

Öppettider

Vardagar och lördagar håller butiker generellt öppet mellan 09.00 och 18.00. På söndagar stänger de flesta vid 16.00. Stormarknader och köpcenter kan ha generösare öppettider.

Dricks

Tio procent extra på restaurangnotan förväntas.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

Polis: 158

Ambulans: 155

Brandkår: 150

Sveriges ambassad

Úvoz 13

Prag 1- Hradčany

Tel: +420 220 313 200

Sevärdheter (topp 5)    

1. Karlsbron

Den vackra bron över floden Moldau är en favorit både bland turister och förälskade par. Ett måste för besökaren i Prag.

2. Kungsvägen

Královská cesta, som vägen egentligen heter, var förr de böhmiska kungarnas kröningsväg. I dag är Kungsvägen ett populärt promenadstråk och en utmärkt sträcka för turister då det finns en hel del sevärdheter i anslutning till den.

3. Saint Vitus Katedralen

En av de största och vackraste kyrkorna i Prag är denna magnifika katedral i gotisk stil från 1344. Katedralens högsta torn är 96,5 meter högt.

4. Pražský hrad

Pragborgen har en historia som sträcker sig till år 870 och är i dag en av de främsta turistattraktionerna i den tjeckiska huvudstaden. Pragborgen, som är ett befäst slott, är hela 570 meter lång och i snitt 130 meter bred.

5. Prag Orloj

Det astronomiska uret i Prag sitter på ytterväggen till stadens rådhus och är ett unikt verk med vackra detaljer. Uret visar både tid och dag men även solens rörelser, månens bana och årstid.

Snabb fakta

Invånare

Cirka 1,2 miljoner

Valuta

Tjeckisk krona

Landsnummer

420

Religion

Majoriteten är ateister.

Tidsskillnad

UTC+1

Officiellt språk

Tjeckiska 

mer

Billiga flyg till Prag från:

 Reseguide Prag

Prags slott
Gamla Stans torg
Karlsbron
Huvudstaden i Tjeckien finns med på UNESCO:s världsarvslista och Prag är en häpnadsväckande stad belägen vid floden Vltava. På grund av sin slående arkitektur har den ofta beskrivits som ett slags friluftsmuseum, som spänner över flera århundraden och blev anmärkningsvärt förskonat under andra världskriget. Med sitt livliga, sociala uteliv och ... Prag stadsguide

från 794 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Prag

Hotell i Prag

Car hire in Prag

Bilder av Flickr/I love butter