Sök flyg

Returtyp
Flyg till Nice

Flyg till Nice

Skyscanner jämför de lägsta flygpriserna på flyg till Nice från alla ledande flygbolag och resebyråer. Skyscanner är snabbt, enkelt och gratis att använda. Jämför olika flygrutter och boka dina flygbiljetter direkt. Om dina resdatum är flexibla kan vi visa dig vilka dagar i månaden du flyger billigast till Nice. Bläddra igenom de flyg vi erbjuder, eller använd sökrutan och låt oss hjälpa dig att finna de billigaste flygbiljetterna till Nice.

Flashiga Nice är livsnjutarnas och paparazzifotografernas paradis. Den franska rivierans mäktiga natur, behagliga klimat och fantastiska stränder gör Nice till ett resmål som lockat besökare i hundratals år. Promenade des Anglais, Nices kända strandpromenad, anses av många vara själva sinnesbilden för franska Rivieran. Den är centralt belägen och dessutom gratis. Staden bjuder också på mängder av alternativ för dig som vill äta förstklassig mat. Missa inte det Nice som finns att upptäcka bakom glittret och glamouren; charmiga bergsbyar och ett kulturutbud som slår det mesta finns att uppleva här.

Visum
Visum krävs ej för svenska medborgare. Passet skall vara giltigt under hela vistelsen i landet.

Säsong
Medelhavsklimatet med milda vintrar och varma somrar gör Nice till ett resmål som kan avnjutas året runt. Ska du sola och bada är det månaderna maj till och med oktober som gäller.

Ta sig runt
Den lokala busstrafiken fungerar utmärkt. Taxi är relativt dyrt och det kan vara svårt att stoppa en taxi på gatan. Lättast är att beställa per telefon eller att gå till en av de taxistationer som finns runt om i Nice. Taxichaufförerna accepterar oftast inte kreditkort så se till att ha kontanter.

Öppettider
De flesta butiker har öppet måndag – lördag 10.00-19.00. Vissa butiker stänger några timmar under siestan.

Dricks
Dricks är inkluderat i priserna men det är god kutym att lägga på några kronor extra.

Information och nödfall
Svenska konsulatet, 7 Avenue Gustave, 06000 Nice, tel +33-(0)4 970 306 15.
Nödnummer från mobilen: 112
Polis: tel 17
Ambulans: tel 15
Brandkår: 18

Sevärdheter (topp 5):
1. Promenade des Anglais: Nice mest kända landmärke; det vackra och folkfyllda promenadstråket längs stranden.
2. Cathédrale Orthodoxe Russe Saint Nicolas: Detta byggnadsverk invigdes 1912 och är idag den största ryska religiösa byggnaden utanför Ryssland.
3. Colline du Chateau: Ta en promenad upp för det 92 meter höga berget Colline du Chateau och njut därefter av en superb utsikt över gamla stan i Nice.
4. Cours Saleya: Det händer något dygnet runt på Cours Saleya, dagstid är detta en myllrande mat- och blomstermarknad, på måndagar en loppmarknad och under kvällarna en plats fylld med uteserveringar.
5. Musée Matisse: Nice mest kända museum, tillägnat konstnären Henri Matisse, är inhyst i en underbar italiensk 1600-tals villa.

Snabb fakta
Invånare: Tätort: 348 721. Inkl. förorter: 973 231
Valuta: Euro
Landsnummer: 33
Religion: Majoritet katoliker
Tidsskillnad: Ingen
Officiellt språk: Franska

mer

Billiga flyg till Nice från:

 Reseguide Nice

Promenade des Anglais
Cours Saleya Flower Market
Matisse Museum
Nice är den femte största staden i Frankrike, belägen på den fantastiska Franska rivieran, och ett populärt resmål för turister i alla åldrar. Den grundades omkring 350 f.Kr. av grekerna i Marseille, som döpte kolonin till Nikaia efter den grekiska segergudinnan. Men det var romarna som startade med turistnäring, med ... Nice stadsguide

från 1.077 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Nice

Hotell i Nice

Car hire in Nice

Bilder av Mari & Nacho