Sök flyg

Returtyp
Billiga flyg med Skyscanner

Flyg till Luleå Kallax

Luleå, en del storstad och en del småstad, en nypa idrott och en nypa kultur. Blanda väl med hav, skog och värm under rikligt med sol. Här har du Luleå - välkommen!

Visum

Inget visum krävs vid resa inom Sverige.

Säsong

Vintersäsongen toppar runt sportlovet i februari/mars och sommarsäsongen infaller i juli/augusti.

Ta sig runt

Stadens centrum är litet och det går fint att ta sig runt med cykel eller bil. Bägge hyrs ut på flera ställen i staden. 

Öppettider

Normala butikstider är måndag – fredag 10.00-18.00. Lördag 10.00-16.00 och söndag 12.00-16.00. Vissa center och gallerior har öppet längre.

Dricks

Sveriges hotell- och restaurangföretagare rekommenderar att man ger ett 5% påslag på notan men om du är supernöjd är det självklart på sin plats att ge mer.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer 112


Sevärdheter

1. Gammelstads kyrkstad. Ett av Sveriges 15 världsarv. Kyrkstaden är landets största och bäst bevarade med 408 stugor. I den pittoreska miljön finns aktiviteter året runt och du kan både äta och fika här. Och naturligtvis som förr - stanna över natten, nu som då erbjuds övernattningsmöjligheter här i kyrkans närhet.


2. Teknikens hus. Familjevänligt ”science center” med lärorika utställningar. Upplev och upptäck gruvdriftens och stålverkets möjligheter, utforska vatten och luft. Utställningarna varierar på temat och erbjuder alla ett spännande och lekfullt lärande.

3. Luleå har fostrat mången elitidrottare och här finns ett fantastiskt utbud för dig att köra ett pass, på isen, i skogen, i badet - ditt val! Är du i trakten på vintern - prova isklättring! Annars kan du välja på många alternativ i Luleå, här finns elljusspår, ishallar, badhus, isvägar och tom en isbana i centrala staden vid rätt väderlek.

4. Kluntarna, pärlan i Luleås skärgård. Här finns hela skärgårdens alla ingredienser

samlade på ett ställe. Passa på att besöka skärgården och njuta av den varierande naturens rikedomar, både i växtlighet och djurliv. Du är lika välkommen här sommar som vinter - det är bara fortskaffningsmedlet som ändrar, skoter på vintern och båt på sommaren - men alltid lika spännande och hänförande vackert.

5. Norrbottens museum Björkskatan. Om du vill fördjupa dig i bygdens och befolkningens historia hittar du en skatt här. På museet finns litteratur, ett rikt bildarkiv och samlingar med föremål av kulturellt, konsthistoriskt och arkeologiskt intresse. Var föremål berättar sin historia om livet och utvecklingen i länet. 

mer

Billiga flyg till Luleå Kallax från:

från 497 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Luleå Kallax

Hotell i Luleå Kallax

Car hire in Luleå Kallax