Sök flyg

Returtyp
Billiga flyg med Skyscanner

Flyg till Kiruna

Skyscanner jämför de lägsta flygpriserna på flyg till Kiruna från alla ledande flygbolag och resebyråer. Skyscanner är snabbt, enkelt och gratis att använda. Du kan jämföra olika flygrutter och boka dina flygbiljetter direkt. Om ditt resdatum är flexibelt kan vi visa dig vilka dagar i månaden du flyger billigast till Kiruna. Låt oss hjälpa dig att finna de billigaste flygbiljetterna till Kiruna.

Staden Kiruna i norra Sverige är en populär utgångspunkt bland både skidåkare och fjällvandrare. Upplev Kirunas otroliga natur som bjuder på allt från grottor till norrsken och vattenfall. Hyr en snöskoter och ta dig ut i terrängen eller varför inte prova på att ta dig fram med hundspann? Från Kiruna är det inte långt till skidspåren; bara kring själva staden finns närmare 40 kilometer elljusspår. Detta är ett riktigt paradis för vintersportentusiasten!

Visum
Nej.

Säsong
Kiruna är kallt och snörikt under vinterhalvåret och betydligt mildare under sommarhalvåret. Snön ligger normalt från oktober till maj och under sommarmånaderna kan temperaturerna uppgå till 20-25C.

Ta sig runt
Kiruna flygplats har anslutningar till både Umeå och Stockholm. Kiruna har ett väl utbyggt bussnät till de flesta orter i kommunen. Hyrbil rekommenderas om du vill utforska landskapet närmare.

Öppettider
Affärer: Vardagar 10.00-19.00, helger 10.00-16.00.
Restauranger: Lunch serveras oftast mellan 11.00-14.00, middag 16.00-21.00.

Dricks
Avrunda uppåt om servicen varit tillfredsställande. 

Information och nödfall
Allmänt nödnummer: 112

Sevärdheter (topp 5):
1. Ishotellet: Ishotellet i Jukkasjärvi smälter och byggs upp på nytt varje år och är inte bara en av Kirunas, utan också en av Sveriges mest kända attraktioner.
2. Abisko nationalpark: Magiska nationalparken i Abisko har lockat besökare i mer än hundra år och sägs vara en av världens bästa platser att se norrskenet på.
3. Kebenekaise: Sveriges högsta berg ligger drygt 70 kilometer från centrala Kiruna och är ett populärt besöksmål i synnerhet under våren.
4. LKAB Visitor Centre: Upplev världens största underjordiska järnmalmsgruva och besökscentrat som ligger 540 meter under jorden.
5. Kiruna Kyrka: Med sin världsunika arkitektur och natursköna läge är Kiruna Kyrka ett måste.

Snabb fakta
Invånare: 18 148 (2010)
Valuta: SEK
Landsnummer: 46
Religion: Majoriteten kristna.
Tidsskillnad: Ingen.
Officiellt språk: Svenska.

mer

Billiga flyg till Kiruna från:

från 788 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Kiruna

Hotell i Kiruna

Car hire in Kiruna