Sök flyg

Returtyp
Billiga flyg med Skyscanner

Flyg till Kalmar

Semester med sol och bad, shopping och nöje, konst och kultur. Kalmar har den stora stadens möjligheter men också den mindre ortens närhet och charm. På promenad- och cykelavstånd kan du uppleva parker, ängar, hav, kullerstensgator, butiker, museer och kaféer. Och ett alldeles riktigt slott med tinnar och torn.

Visum

Behövs inte.

Säsong

I Kalmar finns det upplevelser året runt att njuta av så som konserter, teaterföreställningar och andra evenemang.

Ta sig runt

I Kalmar kan du utan problem utforska stadskärnan till fots. Lokalbussarna tar dig till stadens ytterkanter.

Öppettider

Måndag-fredag 9.30 am - 6 pm

Lördag 9.30 am - 2/4 pm

Dricks

Om man inte är uttalat missnöjd så lämnar man dricks när man ätit middag på restaurang. Fem procent är minimum och även den nivå som Sveriges hotell- och restaurangföretagare rekommenderar.

Nödnummer: 112

Sevärdheter (topp5)

Kalmar slott

Detta bastanta, orangefärgade medeltidsslott är stadens stolthet. Det var här Kalmarunionen, som gjorde Sverige till ett mäktigt rike, undertecknades. Slottet ordnar vandringsturer och tillfälliga utställningar.

Krusenstiernska gården

Har du alltid drivits av en brinnande lust att se hur aristokratin levde för 200 år sedan? Krusenstiernska gården är ett förvånadsvärt välbevarat gårdshus från 1800-talet.

Gamla kyrkogården

Gamla Kyrkogården är Kalmars äldsta bevarade kyrkogård. Den anlades under 1200-talets första hälft, då Bykyrkan, eller St Nicholaikyrkan som den också kallades, började byggas.

Gamla stan

Det medeltida Kalmars stadskärna, som idag kallas Gamla stan, ligger precis intill Kalmar Slott. Här finns fortfarande välbevarad 1700- och 1800-talsbebyggelse som inbjuder till kulturhistoriska promenader.

Castens gård

Sadelmakare Castens och hans hustru Anna Hermansdotter byggde 1667 det bastanta trappgavelhuset på Storgatan 20. Allt sedan dess har det bedrivits handel i lokalen mot gatan och det är därmed en av landets äldsta butikslokaler.

Snabbfakta

Invånare: Cirka 37.000

Valuta: Svenska kronor

Landsnummer: 46

Religion: Majoriteten är kristna

Tidsskillnad: Ingen

Officiellt språk: Svenska  

mer

Billiga flyg till Kalmar från:

från 732 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Kalmar

Hotell i Kalmar

Car hire in Kalmar