Sök flyg

Returtyp

Flyg till Istanbul

Skyscanner jämför de lägsta flygpriserna på flyg till Istanbul från alla ledande flygbolag och resebyråer. Skyscanner är snabbt, enkelt och gratis att använda. Jämför olika flygrutter och boka dina flygbiljetter direkt. Om dina resdatum är flexibla kan vi visa dig vilka dagar i månaden du flyger billigast till Istanbul. Bläddra igenom de flyg vi erbjuder, eller använd sökrutan och låt oss hjälpa dig att finna de billigaste flygbiljetterna till Istanbul.

En av Istanbuls största beundrare var ingen mindre än Napoleon och det är inte svårt att förstå vad som trollband honom. Miljonstaden och kosmopolen Istanbul förbinder Europa med Asien och är Turkiets ekonomiska och kulturella centrum. Den livliga hamnen, den ännu livligare basaren och det excentriska nattlivet gör Istanbul till en festlig weekenddestination med mängder av utflyktsmål och kulturella sevärdheter. Det turkiska köket får smaklökarna att dansa och missa inte det söta bakverket Baklava som en perfekt avslutning på måltiden. Ett besök på en turkisk hamam och fyndjakt på basaren gör besöket i Istanbul komplett.

Visum
Inget visum behövs för svenska medborgare.

Säsong
Varma somrar och milda vintrar. Bäst tid för att besöka Istanbul är under april och maj samt september och oktober.

Ta sig runt
Minibussar, Dolmus, är att föredra framför vanliga lokalbussar. Du betalar direkt till chaufförerna som kör fasta sträckor men kan stanna efter dina önskemål.

Öppettider
Restauranger: 11.00 till sen kväll.
Affärer: 09.00-19.00

Dricks
5 procent till servitörer och hovmästare rekommenderas. 10-20 procent vid inträde till hamam.

Information och nödfall
Nationellt larmnummer: 112
Sveriges konsulat: Istiklal Caddesi 247 (Tünel), Beyoglu, Istanbul. Tel: +90 212 334 06 00. E-mail: generalkonsulat.istanbul@gov.se

Sevärdheter (topp 5)
1. Blå moskén: Förmodligen världens mest kända moské är denna imponerande byggnad från 1600-talet.
2. Kapali Carsi: Den stora basaren med över 5000 butiker där man kan strosa runt i timmar och fynda kryddor, mattor, smycken
3. Bosporen: En båttur på sundet som skiljer Europa och Asien är ett måste för den som besöker Istanbul.
4. Forum Istanbul: Europas största shoppingcenter lockar närmare 20 miljoner besökare om året och inhyser förutom mängder med butiker även en enormt akvarium.
5. Prinsöarna: Detta fridfulla paradis består av nio små öar belägna drygt 20 kilometer sydost om Istanbul. Prinsöarna är ett populärt utflyktsmål bland turkarna och nås med båt från centrala Istanbul.

Snabb fakta
Invånare: 13 624 240 (2011)
Valuta: Turkiska lira (TL)
Landsnummer: 90
Religion: Majoritet muslimer
Tidsskillnad: GMT +2
Officiellt språk: Turkiska

 

mer

Billiga flyg till Istanbul från:

 Reseguide Istanbul

Blå moskén
Grand Bazaar
Hagia Sofia
Istanbul är den enda staden i världen som sträcker sig över två kontinenter - Europa och Asien - och som sådan har den två mycket distinkta atmosfärer. Staden är uppdelad av både den mäktiga Bosphorus och Gyllene hornet, och detta ger besökarna möjlighet att njuta av spektakulära båtturer för att ... Istanbul stadsguide

 Alternativ istället för flyg till Istanbul

från 905 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Istanbul

Hotell i Istanbul

Car hire in Istanbul

 Inspireras att resa till Istanbul

Bilder av Flickr/John Picken, Flickr/ John Picken