Sök flyg

Returtyp
Flyg till Edinburgh

Flyg till Edinburgh

Edinburgh i Skottland förknippar vi med tweedkavajer, afternoon tea och en whisky framför öppna brasan. Flera hundra år gamla pubar stimmar fortfarande bakom de tjocka husväggarna och är fortfarande lika populära, men så finns också en mängd nydesignade ställen och hippa krogar. Den här kluvenheten mellan gammalt och nytt är väldigt charmig och ger staden en varm och speciell atmosfär. Som besökare kan du flanera, delta i stadsvandringar, shoppa och kolla in allt från författarmuseum till whiskytillverkning.

Visum
Visum krävs ej för resenärer med EU-pass. Tänk dock på att passet måste vara giltigt under hela vistelsen.

Säsong

Naturen är som finast på våren och sommaren, men det kan vara riktigt mysigt att åka hit även vintertid.

Ta sig runt

Det enklaste transportmedlet är buss. Du kan också enkelt hyra cykel på många platser i staden. Taxiresor ligger i ungefär samma prisnivå som i Sverige.

Öppettider

Affärer har olika öppettider i olika områden, men de har i regel öppet mellan 8.30 och 17.30 (måndag-fredag), samt även helger.

Dricks

Det finns inga bestämda regler, men om du tycker att du har fått bra service är det normalt att ge dricks. Även till taxichaufförer för en längre resa, om de bär ditt bagage.

Information och nödfall

Polis, brandkår och ambulans: 999

Sevärdheter (topp 5)

1. Edinburgh Castle, är en mäktig borg som reser sig högt upp på en klippa över Edinburgh. Skottlands största turistattraktion som har spelat stor roll i skotsk historia genom att den stått emot många attacker.

2. Royal Botanic Gardens, en av två kungliga botaniska trädgårdar i Storbritannien. Grundades redan på 1670-talet. Den kinesiska trädgården är störst utanför Kinas gränser.

3. Scotch Whiskey Heritage Centre, erbjuder en guidad visning genom olika rum där besökaren får följa hela whiskeyframställningens process, avslutas givetvis med provning. Ganska turistigt, men kul. Det är ju trots allt Skottlands nationaldryck vi talar om.

4. Royal Museum & Museum of Scotland har omfattande utställningar från den äldsta historien till nutid. Både kunglig historia och den vanliga människans. Museerna ligger precis bredvid varandra.

5. Det finns kreativa och fina småbutiker i gamla stan. Flottare shopping på och omkring George Street i Edinburghs New Town nedanför och strax norr om gamla stan.

Snabbfakta

Invånare: Ungefär 435.000.

Valuta: Brittiska pund.

Landsnummer: 44

Religion: Majoriteten är kristna, presbyterianer.

Tidsskillnad: -1 timme

Officiellt språk: Engelska

mer

Billiga flyg till Edinburgh från:

 Reseguide Edinburgh

Edinburghs slott
Arthurs Seat
Royal yacht Britannia
Skottlands kompakta huvudstad kröns av ett slott och är omgiven av kullar och är därför en av de vackraste städerna i Storbritannien. Stadens fantastiska arkitektur och långa historia har gjort staden populär bland besökare som kommer året runt, men det är i augusti som Edingburgh fullkomligt överbefolkas av turister som ... Edinburgh stadsguide
I Peter's Yard Coffee House and Bakery

Edinburgh's svenska café för tillfällen då du saknar bryggkaffe och kanelbullar.

 

Quartermile, 27 Simpson Loan, Edinburgh EH3 9GG

från 539 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Edinburgh

Hotell i Edinburgh

Car hire in Edinburgh

Bilder av flickr/craigyc