Sök flyg

Returtyp
Flyg till Dublin

Flyg till Dublin

Charmiga Dublin är känd för sin avslappnade atmosfär och inte minst för sitt härliga nattliv. Den irländska huvudstaden är ett utmärkt weekendresmål för den som uppskattar trevliga pubrundor, historiska sevärdheter och ett generöst kulturutbud. Hälften av invånarna i Dublin är under 25 år och detta märks inte minst på de välbesökta nattklubbarna. Dublin är också Irlands främsta universitetsstad med flera välkända universitet, däribland Trinity College och University of Dublin från 1500-talet. Dublin är en utmärkt stad att upptäcka till fots och en perfekt utgångspunkt för vidare utflykter på den Gröna ön.

Visum

Nej, svenska medborgare behöver inget visum. Ett giltigt pass ska kunna visas upp.

Säsong

Året runt. Vädret är dock bäst under sommarmånaderna.

Ta sig runt

Hyrbil är ett bra alternativ om du vill upptäcka Dublins närområden eller göra utflykter på landsbygden. Tänk dock på att Irland har vänstertrafik. I Dublin tar du dig enklast fram till fots alternativt med taxi.

Öppettider

Butiker: Vardagar 09.30-19.00 (torsdagar till 20.00-21.00). Söndagar: 12.00-18.00.

Stormarknader och köpcentrum har generösare öppettider.

Dricks

På vissa restaurangnotor ingår serviceavgift, om inte bör man lägga på mellan 10 och 15 procent. På taxinotan rekommenderas 10 procent extra.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

The Irish Tourist Assistance Service (ITAS):

Vardagar: +353 (0)1-6610562

Veckoslut och helgdagar: +353 (0)1 6668109

Sevärdheter (topp 5)    

1. Kilmainham Gaol

Det före detta fängelset är i dag ett välbesökt museum och en viktig del av Irlands historia. Här hölls förr flera politiska och militära ledare fångar. De guidade turerna i fängelset brukar snabbt bli fullbokade.

2. Trinity College Library

Irlands största bibliotek med över sex miljoner böcker, varav flera unika verk. En del av biblioteket är enbart öppet för anställda och studenter vid universitetet, men Old Libriary är öppen för allmänheten.

3. St Patrick's Cathedral

Denna imponerande katedral är en av Dublins främsta sevärdheter. Den är även Irlands största kyrkobyggnad.

4. Dublin Castle

Dublins slott har spelat en viktig roll i landets historia och var huvudsäte för brittiskt styre fram till 1922. I dag finns här två museer, två caféer och ett internationellt konferenscentrum. På slottet anordnas guidade turer.

5. Powerscourt

Strax söder om Dublin ligger slottet Powerscourt vars trädgårdar anses vara de vackraste på Irland. Här finns även två fina golfbanor och ett hotell.

Snabb fakta

Invånare

Cirka 530 000

Valuta

Euro (EUR)

Landsnummer

353

Religion

Majoriteten katoliker

Tidsskillnad

UTC +0

Officiellt språk

Iriska, engelska 

mer

Billiga flyg till Dublin från:

 Reseguide Dublin

Christ Church Cathedral Dublin
Guinness Storehouse Dublin
Trinity College Dublin
Irlands huvudstad är byggd på floden Liffey och tros ha grundats redan år 989. Stadens långa historia syns på bland annat de många antika byggnaderna som fortfarande står kvar. Idag är Dublin en ungdomlig stad känd för sitt nattliv och hålligång, något som gör den till en populär destination för ... Dublin stadsguide

från 808 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Dublin

Hotell i Dublin

Car hire in Dublin

Bilder av flickr/m_p_king