Sök flyg

Returtyp
Flyg till Budapest

Flyg till Budapest

Budapest är inte bara känd som Östeuropas svar på Paris utan också livsnjutarnas stad. Här kan besökarna njuta av många härliga badhus, utsökt mat och en rik historia. Utöver de traditionella badhusen är kryllar Budapest av spaanläggningar med behandlingar i världsklass. Prisnivån är ungefär en tredjedel lägre än i Sverige och det är lätt att hitta billiga flybiljetter till Budapest från alla större flygplatser.

Visum
Nej, inte för EU-medborgare. Men ta med giltigt pass.

Säsong
Kan besökas året om. Dock rekommenderas maj-juni och september-oktober då temperaturen ligger på behagliga 25 grader.

Ta sig runt
Lokaltrafiken i Budapest är väl utbyggd och ett prisvänligt alternativ. Lokaltrafiken består av bussar, tunnelbana och spårvagn som går under större delen av dygnet. Ska du åka taxi bör du välja ett större taxibolag och se till att förhandla om priset innan.

Öppettider
Affärer: vardagar 09.00-18.00. Lördagar 09.00-13.00. Söndagar stängt. Livsmedelaffärer har öppet några timmar längre och vissa små kvartersbutiker håller öppet dygnet runt.

Dricks
10-15% rekommenderas.

Information och nödfall
Allmänt nödnummer: 112
Svenska Ambassaden. Adress: Kapás utca 6-12, H-1027 Budapest
Tel: +36 1 460 60 20.
E-post: ambassaden.budapest@foreign.ministry.se

Sevärdheter (topp 5):
1. Budaslottet: Med en fantastisk utsikt över Budapest ligger detta slott från 1200-talet och som idag inhyser tre museum och ett bibliotek.
2. Synagogan: Europas största synagoga förstördes under andra världskriget men byggdes upp igen och är idag ett viktigt centrum för judar.
3. Parlamentet: Det mäktiga parlamentet i Budapest är en av världens äldsta byggnader av sitt slag och inhyser bland annat 88 statyer av Ungerns härskare.
4. Kedjebron: Bron som förbinder Buda och Pest anses av många vara en av världens vackraste broar.
5. Centrala Saluhallen: Den största inomhusmarknaden i Budapest är både en estetisk upplevelse och ett paradis för smakläkarna.

Snabb fakta
Invånare: Budapest: 1 712 210.Budapest storstadsområde: 2 503 205 (2009)
Valuta: Ungersk forint (HUF)
Landsnummer: 36
Religion: Majoriteten katoliker.
Tidsskillnad: UTC+1

Officiellt språk: Ungerska

mer

Billiga flyg till Budapest från:

 Reseguide Budapest

Caste Hill
Termalbaden
House of Terror
Budapest sträcker sig ut över båda sidor av floden Donau och känt som ”Paris i Öst” tack vare sin vackra arkitektur, breda boulevarder och romantiska atmosfär. Det är en stad gjord av två halvor - historiska ”Buda” med Unescolistade Castle District och den nyare ”Pest”, känd för sina magnifika Art ... Budapest stadsguide

från 354 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Budapest

Hotell i Budapest

Car hire in Budapest

Bilder av Flickr/BoHeMIo