Sök flyg

Returtyp
Flyg till Aten

Flyg till Atens internationella

Skyscanner jämför de lägsta flygpriserna på flyg till Aten från alla ledande flygbolag och resebyråer. Skyscanner är snabbt, enkelt och gratis att använda. Jämför olika flygrutter och boka dina flygbiljetter direkt. Om dina resdatum är flexibla kan vi visa dig vilka dagar i månaden du flyger billigast till Aten. Bläddra igenom de flyg vi erbjuder, eller använd sökrutan och så hjälper vi dig att hitta de billigaste flygbiljetterna till Aten.

Civilisationens, kulturens och demokratins vagga Aten är idag en stad full av kontraster. Gamla antika ruiner blandas med lyxiga hotell och moderna restauranger. Som en av världens äldsta städer är Aten en drömdestination för den historieintresserade med museer i världsklass och kända historiska sevärdheter. I Aten finns en stadsdel för varje smak; vill du lyxshoppa ska du ta dig till Kolonaki. Är du ute efter en avslappnad och konstnärlig stämning är Exarhia din destination. Uppskattar du att strosa runt bland romantiska gränder och mysiga tavernor ska du ställa in siktet på Plaka. Hamnstaden Pireus nås med tunnelbana eller buss från Aten och är den främsta utgångspunkten för vidare färd bland Greklans öar.

Visum
Nej.

Säsong
April-oktober. Ha i åtanke att juli och augusti kan bli väldigt varma. 

Ta sig runt
Metron är ett billigt och smidigt färdmedel.

Öppettider
Butiker: Måndagar, onsdagar och lördagar 09.00- 15.00 och tisdagar, torsdagar och fredagar 09.00-14.30 och 17.00-20.30. Butiker och varuhus i turistområden har generösare öppettider.

Dricks
Dricksen är oftast inräknad i notan men det uppskattas om du lägger på fem procent. Du förväntas också ge dricks till övrig servicepersonal och taxichaufförer.

Information och nödfall
Ambulans : 166
Polis: 100
Brandkår: 199
Sveriges ambassad:
Vassileos Konstantinou 7
Tel: +30-210-72 66 100
E-post: ambassaden.athen@gov.se

Sevärdheter (topp 5)   
1. Akropolis: Atens mest kända sevärdhet och ett av världens viktigaste historiska minnesmärken.
2. Lykabettos: Promenaden upp till Atens högsta punkt må vara jobbig men helt klart värd den underbara panoramautsikten över staden.
3. Arkeologiska nationalmuseet: Sägs vara världens bästa arkeologiska museum. Här kan du bland annat beskåda Afrodite och Schliemanns Agamemnon.
4. Plaka: Den gamla stadsdelen med de charmiga gränderna är ett måste för besökaren i Aten.
5. Psiri: Atens nöjeskvarter med mängder av klubbar, restauranger och caféer.

Snabb fakta:
Invånare: Storstadsområde: 3 686 371 (2001)
Valuta: Euro
Landsnummer: 30
Religion : Majoriteten tillhör den grekisk-ortodoxa kyrkan
Tidsskillnad : UTC+2
Officiellt språk : Grekiska

 

mer

Billiga flyg till Atens internationella från:

 Reseguide Aten

Akropolis
archer
The Agora
Sprakande, atmosfärrik och den antika världens centrum, Grekland huvudstad är den mest livliga 3400 år gamla stad du någonsin kommer att besöka. Horisonten må vara dominerad av antika monument så som Akropolis och Panthenon, men Aten är en av Medelhavets coolaste och mest levande städer. Gatorna där visa filosofer en ... Aten stadsguide

från 1.028 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Atens internationella

Hotell i Aten

Car hire in Atens internationella

Bilder av flickr/Aaron_S.