Sökning

Avresa

Resenärer

Reseklass

  • Kontrollera pris (nya fönster)
Billiga flyg med Skyscanner

Flyg till Asmara

Om du kommer hit en solig dag när himlen är klar och blå, så kommer du bli kär på direkten i denna vackra stad med lugna kvarter, sköna uteserveringar och mysiga konditorier. Du befinner dig i Eritrea men kommer att tro att du hamnat i södra Italien. Här finns arkitektur och mattraditioner från den italienska eran och ett fuktigt, varmt klimat som bäddar in dig så du känner dig alldeles varm i hela kroppen. Asmara badar nämligen i solsken åtta månader om året.

 

Visum

Personer som reser till Eritrea ska ha pass, på förhand skaffat visum och intyg över vaccination mot gula febern. Visum beviljas inte på flygplatsen eller vid riksgränserna.

 

Säsong

Det är fint att besöka Eritrea när som helst på året, men bäst vädermässigt är det i september till oktober och mars till april. Regnperioden infaller från juni till augusti.

 

Ta sig runt

Eritrea har allmänna transportmedel, främst bussar och det går bra att få taxi i Asmara. Undvik däremot att köra på egen hand utanför staden, eftersom vägarna kan vara minerade.

 

Öppettider

Vanligtvis har butikerna öppna från 08.00-12.00 och från 14.00-19.00. ( Måndag-lördag) .

 

Dricks

Servicepersonal på restauranger förväntas få ungefär 10 procent i dricks.

 

Nödnummer: 000

 

Sevärdheter (topp5)

 

Marknaden Medebar

Det är ingen tvekan om att du kommer att bli överväldigad så fort du kliver in på denna plats. Det är som en utomhusverkstad där precis allt återanvänds. Gamla däck görs om till sandaler, tillplattad plåt till vattenhinkar och olivburkar från Italien till kaffepannor.

 

Nationalmuseet

Det du främst ska se när du besöker Asmara är alla byggnader, men vill du ändå besöka ett museum är nationalmuseet att rekommendera. Den innehåller utställningar som berättar om de olika etiska stammarna i Eritrea.

 

Den central marknaden

Norr om Harnet Avenue, ligger den centrala marknaden som är en av Asmaras största turistattraktioner. Den bästa tiden att besöka marknaden är tidigt på lördagmorgon när människor kommer hit från hela landet för att handla inför helgen.

 

Katolska katedralen

Asmaras mest ikoniska monument är den katolska katedralen, som invigdes 1923 och är byggd i Lombard-romersk stil som är sällsynt att se utanför Italien.

 

Den stora moskén

Denna moské som byggdes år 1923 kombinerar bra olika islamiska stilar och är väl värt ett besök. Både utsidan och insidan är otroligt vacker.

 

Snabbfakta

Invånare: Cirka 700.000.

Valuta: Nakfa

Landsnummer: 291.

Religion: Hälften kristna, hälften muslimer.

Tidsskillnad: + 3 timmar.

Officiellt språk: Tigrinska, arabiska och engelska.

mer

Billiga flyg till Asmara från:

 Spara! Flexibel gällande destination?

från 5.674 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Asmara

Hotell i Asmara

Car hire in Asmara