Sök flyg

Returtyp
Billiga flyg med Skyscanner

Flyg till Alghero Sardinia

Alghero, med sina vackra kulturarv och drömlika läge på Sardiniens västkust är detta en av de vackraste städerna i Italien, eller med andra ord, i världen. Staden har under historiens gång varit mycket omstridd vilket har lämnat sina märken på stadsmuren, och även de blandade arkitekturstilarna vittnar om att stadens öde legat i olika händer. Med rik historia, varma stränder och gott italienskt vin så är staden som sprungen ur en dröm.

 

Visum

 

Svenska medborgare behöver inte visum vid inresa till Italien och Sardinien.

 

Säsong

 

Sommarmånaderna juli till augusti är de skönaste, dock värt att passa sig för juli och augusti eftersom trycket är som allra högst just då.

 

Ta sig runt

 

Bussar finns, de är dock inte alltid så punktliga. Tåg går mellan de större städerna på Sardinien om man vill göra några utfärder. För maximal frihet kan dock rekommenderas hyrbil eller cykel.

 

Öppettider

 

De flesta butikerna har öppet frånkl. 09.00-13.00 och 16.00/17.00-20.00, Måndag-Lördag. Under högsäsongen har vissa öppet till kl. 23.00 och några ännu längre. Kom ihåg siestan kl. 13.00 till 18.00.

 

Dricks

 

En fin och uppskattad gest men inget som förväntas.

 

Information och nödfall

 

Allmänt: 113

Polis: 113

Brandkår: 115

Ambulans: 118

 

Svenska konsulatet ligger i staden Cagliari, på södra Sardinien

Consolato di Svezia

Via Roma 101

09124 CAGLIARI CA

 

Sevärdheter

 

Grotta di Nettuno. En stor naturlig grotta döpt efter den romerska havsguden Neptunus. Man kan åka buss till grottan men vill man ha den bästa upplevelsen ska man åka dit med båt för att se de mäktiga klipporna från det bästa perspektivet.

 

Alghero katedralen, tänk att vara över 500 år gammal och i toppskick. Byggnaden har under åren förändrats och består idag av flera olika stilar i charmig förening bl.a gotisk, renässans och neo-klassistisk stil.

 

Spiaggia Mugoni är en av de många vackra stränderna. Spiaggia Mugoni ligger lite utanför själva staden men det är definitivt värt den lilla utflykten då stranden är renare och mindre trång än de som ligger på närmare avstånd från staden. Här finns dessutom trevliga caféer och restauranger med ett brett och frestande utbud.

 

Torre del Portal är bland de äldsta av byggnaderna i Alghero. Från borgen har man bra sikt över hamnen som den en gång i tiden var satt att försvara. Här kan du personligen leva dig in i stadens historia. Det finns även den romantiska strandpromenaden av kullersten, ett perfekt ställe att njuta av solnedgången ifrån.

 

Nuraghe di Palmavera. Dessa Nurager, eller borgar, uppskattas vara byggda ungefär 1000 f.Kr och för att vara så uråldriga har de bevarats otroligt väl. De finns spridda över ön, ca 800 st, och några av de bättre bevarade är precis norr om Alghero för dig att utforska.

 

mer

Billiga flyg till Alghero Sardinia från:

från 612 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Alghero Sardinia

Hotell i Alghero Sardinia

Car hire in Alghero Sardinia