Sök flyg

Returtyp
Flyg till Málaga

Flyg till Málaga

Den spanska solkustens största stad Malaga är sedan många år ett mycket uppskattat besöksmål. Med sina drygt 600 000 invånare är Malaga en mysig och charmig stad med många kulturella och historiska sevärdheter men också härliga stränder och ett bra shoppingutbud. Pablo Picassos födelseort trafikeras idag av flera lågprisflygbolag och är en utmärkt utgångspunkt för vidare resor på Costa del Sol.

I Malaga kan du njuta av fint väder under stora delar av året. Upplev stadens många bra tapasbarer, strosa runt på den stora shoppinggatan Calle Marqués de Larios eller varför inte ta dig några kilometer ut från centrum mot nationalparken i bergen där du kan vandra och njuta av Spaniens natur på nära håll.

Visum

Svenska medborgare behöver ej visum men ska kunna vissa upp ett giltigt pass.

Säsong

Malaga har ett Medelhavsklimat med varma och torra somrar och svala vintrar och kan med fördel besökas året om. Högsäsongen är under sommarmånaderna.

Ta sig runt

Kollektivtrafiken är väl utbyggd med både bussar och tåg. Taxi är lätta att få tag på. Malaga är också känd för sina Trixis (cykeltaxi) där passagerarna åker i en täckt kärra som framförs av en cyklande chaufför. Malaga går alldeles utmärkt att utforska till fots.

Öppettider

De flesta affärer håller öppet mellan 10.00-14.00 samt 17.00-20.00. Stormarknader kan ha generösare öppettider. Banker håller öppet vardagar mellan 08.30-14.00.

Dricks

Det är inte obligatoriskt men vanligt att avrunda uppåt på taxi- och restaurangnotan.

Information och nödfall

Allmänt nödnummer: 112

Turistinformation: Municipal Tourism Central Office

Plaza de la Marina 11

+34 952 122 020

Sevärdheter (topp 5)

1. Malagas stadspark

Upplev både lokal grönska och exotiska importerade växter i Malagas trevliga stadspark där stadens kommunala band spelar varje dag klockan 12.00.

2. Museo Picasso

Ett av stadens mest kända sevärdheter är detta ståtliga museum med en samling på nästan 200 konstverk.

3. Malagas katedral

Trots att arbetet pågick i över 300 år blev katedralen ändå inte färdig. Dess ofärdiga tillstånd har dock gjort den till en av stadens mest kända sevärdheter.

4. Alcazaba

Den gamla fästningen i Malaga började byggas redan under 700-talet och är det bäst bevarade av sitt slag i hela Spanien.

5. Gibralfaro

Bästa utsikten över Malaga får du från det 1300-talsslottet Gibralfaro som ligger intill Alcazaba.

Snabb fakta

Invånare

Cirka 600 000

Valuta

EUR

Landsnummer

34

Religion

Majoritet katoliker.

Tidsskillnad

Ingen.

Officiellt språk

Spanska 

mer

Billiga flyg till Málaga från:

 Reseguide Málaga

Málagas oavslutade katedral
Picassomuseet
Alcazaba
Málaga är en dynamisk och atmosfärrik spansk hamnstad som erbjuder en idealisk blandning av historia och kultur mixad med glittrande medelhavsvatten, gyllene stränder och moderna vibbar. Den attraktiva, kosmopolitiska staden ligger i en vacker bukt i Andalucien och har långa, soliga dagar och ett varmt klimat året om. I Málaga ... Málaga stadsguide

från 668 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Málaga

Hotell i Málaga

Car hire in Málaga

Bilder av Flickr/Crossine0