Världens resesökmotor flyg

Sök flyg

Returtyp

Flyg till Adana

Adana är ett paradis för de som är historiskt intresserade. Eftersom staden är belägen i den bördiga delarna av Turkiet så är det många folkslag genom tiderna bott på dessa marker och lämnat sina avtryck i staden. Redan när du går in i Adana känner du av historiens vingslag. Bron du går på är nämligen byggd av romarna 200 hundra år före kristus. I dag är Adana den fjärde största staden i Turkiet och centrum för landets jordbrukare.

 

Visum

Nej, det behövs inte.

 

Säsong

Bästa tiden att besöka Turkiet är från april till oktober för då är vädret i Turkiet som bäst. Under maj-sept. är det som varmast och då består vädret mesta dels av klarblå himmel och sol. Under juli och augusti är det som allra varmast i Turkiet då kan temperaturen stiga upp till 40-45 grader i skuggan.

 

Ta sig runt

Allra lättast tar du dig runt i Adana till fots, men det finns även tunnelbana, bussar och taxibilar.

 

Öppettider

Affärer har öppet från 9.00 till 19.00 (måndag - lördag).

 

Dricks

Hotellpersonal, frisörer, tjänare och anställda vid turkiska bad får normalt 5-15 procent.

 

Nödnummer:

Polis: 115

Ambulans: 112

Brandkår: 110

 

 

Sevärdheter (topp5)

 

Taskopru

Denna stenbro är äldst i världen och används fortfarande. Den byggdes 600 år före kristus under den romerska härskaren Hadrian och ansågs vara ett underverk på sin tid.

 

Ulu Camii

Turkiska moskéer är världsberömda för sina utsmyckningar och vackra arkitektur. Denna moské byggdes på 1500-talet och är inget undantag. Du kommer bli händförd.

 

Etnografiska museet

Etnografiska museet, en gång en kyrka som byggdes av korsfararna, visar upp en guldgruva av mattor, svärd, gravstenar och manuskript, så att du får en glimt av det turkiska livet.

 

Drick supergott te

Det finns restauranger och pittoreska tehus längs Seyhan Dam, där du kan njuta av en god kopp te medan du tittar ut över den vackra staden eller försjunker i djupa tankar.

 

Besök en fiskeby

Adana ligger nära kuststäderna Karatas och Yumurtalik. Den senare är en charmig fiskeby med ett fint slott som är värt att ta en närmare titt på. Här finns även möjlighet att sportfiska för de intresserade.

 

Snabbfakta

Invånare: Cirka 1,6 miljoner.

Valuta: Turkisk lira.

Landsnummer: 90.

Religion: Islam

Tidsskillnad: + 2 timmar.

Officiellt språk: Turkiska.

mer

Billiga flyg till Adana från:

från 1.791 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Adana

Hotell i Adana

Car hire in Adana