Tokyo

Hotell i Tokyo - Jämför billiga hotell i Tokyo

Tokyo

När du väl har förstått navigationssystemet är Tokyo en fröjd att ta sig runt i. Tunnelbanan är snabb, staden är ren och människorna är otroligt trevliga. Även om adresserna kan vara förvirrande är Tokyo väl indelat i 23 områden, alla med ett visst särdrag. Variation är nyckeln till Tokyo. Blanda gammalt och nytt för att få en smak av Tokyos stora skillnader.

Shinjuku

Säg Tokyo och många tänker på Shinjuku. Vill du se ut över hela Tokyo ta hissen högst upp i Metropolitan Goverment Building. Där uppe inser man hur stor staden är. I östra delen av Shinjuku ligger Kabukicho, ett slags underhållningsdistrikt med många restauranger och barer. Här finns även Golden Gai, ett väldigt mysigt område med barer och restauranger lika stora som skolådor. De är bokstavligen staplade på varandra.

Ikebukuro

En mångfascetterad stadsdel med en skön charm. Promenera längs Sunshine street och sup in atmosfären. Här finns lite av allt möjligt. Bland annat Toyotas showroom där du kan ta och pröva Toyotas senaste bilmodeller. I området finns även många restauranger och affärer.

Shibuya

Korsningen här är en upplevelse i sig. Flera tusentals människor som vid grönt ljus rusar mot varandra. Detta är ungdomskulturens mecka. Är du tonåring med rosa hår? Åk hit! Här finns även Tower Records med ett stort utbud av böcker om Japan på engelska.

Ginza

Här finns de stora modehusen som Armani, Dolce Gabbana, Ralph Lauren och Prada. Även om man inte tänkt storshoppa, så är det värt att bara se området. Det är även ett bra området att bo på med många fina hotell och restauranger. Området har helt enkelt ett stort utbud av allting.

Akihabara

Detta är Japans elektronikcentrum. Här kan man gå runt och kika på det allra senaste från Japan och från övriga världen. Varuhusen är fulla av spel, leksaker, mobiltelefoner, datorer och kameror, men även mycket japansk tecknad film och serier. Utmärkt plats att bo på för ett teknikintresserad manga-fan.

Asakusa

Vill du uppleva det traditionella Japan är detta rätt område för dig. Här finns Tokyos största buddhistiska tempel Sensōji, som ligger bredvid tågstationen. Om du ska se ett historiskt byggnadsverk under din vistelse, är detta ett bra val.

Harajuku

Detta är en del av Tokyo som främst förknippas med hysterisk ungdomskultur, kawaii-idealet (överdriven gullighet) och tokiga, färggranna outfits. På söndagar samlas de mest hängivna modekidsen på Jingu-bron nära Yoyogi Park. En cool och rolig plats att bo på.  

mer

Bilder av Flickr/Takadanobaba Kurazawa