Hotell i Toulouse - Jämför billiga hotell i Toulouse

Toulouse är en av Frankrikes elegantaste städer och bäst av allt är maten som är i världsklass. Detta är en kulturrik stad i sydvästra Frankrike i närheten av bergskedjan Pyrenéerna och ungefär mitt emellan Atlanten och Medelhavet. Toulouse är även känd för att vara centrum för den europeiska flyg- och rymdindustrin. I stadens kärna och hjära Capitol hittar du de bästa restaurangerna och de finaste hotellen.

Stadens rika historia och kultur har gjort att det här finns gott om vacker arkitektur och fina historiska byggnader. I Capitol som är stadens kärna och hjärta hittar du många prisvärda och vackra hotell samt ett stort utbud av gourmetmat. Ett förslag är att ta en promenad längs de färggranna gatorna omgärdade av vackra rosa byggnader för att suga in all pittoresk arkitektur, den sköna atmosfären och alla mysiga kaféer och barer. Men Toulouse har även en mer modern sida. Bort om den historiska delen hittar du Europas centrum för flyg- och rymdindustrin. Här tillverkas bland annat flygplanstypen Airbus och satellitnavigationssystemet Galileo.

Området bakom och runt omkring Capitol är stadens huvudsaklinga shoppingområde, men är du ute efter lite mer unika föremål ska du ta dig till stadsdelen Carmes där du kommer att finna många designerbutiker och secondhandaffärer.

Toulouse är en universitetsstad och det finns därför otroligt många barer i stan. Populäraste området är runt Place St Pierre.

Bilder av Flickr/escapio