Hotell i Pisa - Jämför billiga hotell i Pisa

Pisa

Staden är känd över hela världen för sitt lutande torn. Detta klocktorn från 1100-talet är hela 54 meter högt med åtta våningar. Men i Pisa finns mycket annat att se och uppleva. Centrum delas av floden Arno i två stadsdelar och fyra historiska kvarter. Staden har många romerska lämningar, gotiska kyrkor och magnifika renässansbyggnader. Här ligger dessutom ett känt universitet.

Santa Maria

Torget piazza del Duermo, som ligger här, är listad på Unescos världsarvslista och det är i detta område som du hittar stades mest berömda sevärdheter som det lutande tornet, katedralen Duomo, dopkapellet Battistero och kyrkogården Camposanto. Bo på hotell här och du har nära till allt.

Corso Italia

Detta är Pisas shoppinggata nummer ett med alla sorts butiker från budget till lyx. Men här finns också flera vackra kyrkor och palats. Och bor du i området kring den livliga gatan kan du lätt ta dig till andra platser runt om i stan.

Sant'Antonio

Här finner du små och mysiga gränder från medeltiden och flera vackra gotiska kyrkor. Du befinner dig även i närheten av floden och flera intressanta museum. Ett område för den historiskt intresserade resenären.

San Francesco

Ännu ett historiskt kvarter i Pisa. Här ligger torget Piazza Martiri della Libert, som med sina många träd är en av de bästa platserna i staden. Speciellt när det är varmt. I detta kvarter finns även många vackra kyrkor och framförallt riktigt bra restauranger. Och med sitt rika kulturliv är detta en plats för lyssna, se och känna med alla sina sinnen.

San Martino

Om du letar efter den mystiska historiska känslan som finns i DaVinci koden, så har du kommit till rätt ställe i Pisa. Kyrkan San Sepolcro som finns här och när du kliver in där är det som att öppna upp boken och börja läsa ett kapitel. I området finns också många andra fina palats och vackra kyrkor med olika spännande historier.  

mer

Reseguide Pisa

Pisa ligger i västra Toscana vid floden Arnos strand. Staden började som en liten bosättning vid havet för över 3000 år sedan, och har en gammal och fascinerande historia. Det var en av de fyra stora maritima republiker under medeltiden och många av dess historiska landmärken går tillbaka till denna ...

Bilder av Flickr/escapio, Flickr/Velo Steve