Palma

Hotell i Palma - Jämför billiga hotell i Palma

Palma 

Vare sig man valt en weekendresa till Palma eller bara gör en dagsutflykt från någon av Mallorcas många badorter, fyller man lätt sin tid med kultur, utsökt mat, behagligt flanerande, hett nattliv och shopping.

Bra boende finns både i och utanför staden. 

Palmas äldre stad 

Sevärdheter, shopping och nattliv. Här ligger den imponerande katedralen La Seu, det vackra kungapalatset Palau de l’Almudaina
 och museet Museo de Mallorca. I gamla stan finner man de välkända torgen Plaza Mayor och 
Placa Cort. Här finns även två av de större shoppinggatorna San Miguel och Sindicat. Vid Plaza Cort ligger dessutom det vackra stadshuset från 1600-talet.

Från Plaza Espana i närheten kan du ta det berömda Sollertåget, Ferrocatil de Soller. Det är ett litet tåg som används för turisttrafik mellan Palma och Soller. Resan tar drygt en timme. 

Santa Catalina

Ett äldre bostadsområde som förvandlats till ett av Palmas populäraste områden med mysiga barer, kaféen, marknad eroch utmärkta restauranger.

La Lonja 

Mysigt område i centrala Palma mitt emot hamnen. Här ligger flera av de trendigaste hotellen, barerna och restaurangerna.

Portixol och Molinar 

Dessa fiskebyar har omvandlats till några av de dyraste och mest populäraste områdena i närheten av Palma. De gamla fiskestugorna har moderniserats och gjorts om till små radhus längs kustlinjen. Här finns många restauranger och möjlighet att ta del av vattensporter som segling, vattenskidor, dykning eller surfing. 

El Terreno

Området ligger cirka fem minuter söder om centrala Palma. Relativt lugna kvarter med både hotell och villor. Om du bor på hotell här har du nära till strand, flera restauranger och nattklubbar. I Terreno ligger även det runda slottet Bellver från 1300 talet. Här har man en fantastisk utsikt över Palmas bukt. 

Genova 

Genuin, 
mysig och rustik är ord som bra beskriver denna by fem kilometer norr om Palma. Här finner man några av Mallorcas absolut bästa spanska restauranger. Runt Genova finns även fina vägar för vandring, cykling och jogging. 

Cala Major och San Agustin 

Hit tar det fem minuter att åka från Palma med bil. Men man kan även gå eller cyklar hit längs kusten. Här finns två av de finaste stränderna närmast Palma. I San Agustin hamnen Cala Nova kan man bland annat paddla kanot, åka vattenskidor och segla. I Cala Major hittar man kungafamiljens andra hem Marivent slottet. Här spenderar den spanska kungafamiljen sin semester i augusti.

mer

Reseguide Palma

Katedralen La Seu

Kungliga palatset Almudaina

Es Baluard Museum of Contemporary Art

För många är staden bara känd som porten till öns familjevänliga stränder och semesterorter, men Palma är faktiskt en sofistikerad, kosmopolitisk metropol med massor att erbjuda och väl värd ett besök. Det stoltserar med en av de mest välbevarade historiska stadskärnorna i Europa, som överblickas av den berömda katedralen La ...

Bilder av Flickr/UggboyUggGirl