Orlando

Hotell i Orlando Florida - Jämför billiga hotell i Orlando Florida

Orlando

I Florida ligger staden Orlando och berömda Disney World. Det är världens största lekpark som ligger på ett område större än Manhattan. Orlando är en utmärkt semesterorten för hela familjen. Här finns attraktioner, hotell, restauranger, underhållning och golfbanor. Det är knappt att man hinner med allt som man vill göra.

Winter park

Detta är Orlandos mest eleganta stadsdel med lyxiga butiker och museer. Rollins College är områdets kulturella centrum och de flesta som bor här har gott om pengar. Vill du unna dig något extra och skåla i champagne för semestern, leta upp ett centralt hotell att bo på vid gatan Park Avenue.

College Park

Vill du bo centralt och trendigt ska du boka in dig på ett hotell i dessa kvarter. Området ligger nära centrum och här är gatorna charmiga, butikerna hippa och restaurangerna utsökta. Du kan även ta del av ett stort kulturellt utbud och bland annat besöka Jack Kerouacs hem, där han skrev den kända romanen On the Road.

East Orlando

Dynamisk, mångkulturellt och ungt. East Orlando är hem till tusentals studenter från University of Central Florida och här är pulsen hög. Tack vare den etiska mångfalden finns många olika matalternativet och det kulturella utbudet är stort. Du kan lätt välja mellan att gå och titta på en fotbollsmatch, teaterföreställning eller filmvisning.

Lake Nona

Ursprungligen tänkt som en 7.000 tunnland golfmecka, är området kanske mest känd för Tavistock Cup, en golftävling. Men på senare år har stadsdelen befolkats av vetenskapsmän som jobbar på de många vetenskapliga forskningsinstitut som finns här. Lake Nona ligger nära till Orlandos flygplats och därför ett bra område för affärsresenären.

Celebration

I Celebration bor många medelklassfamiljer och människor som jobbar på Disneyworld. Det kan kännas som om du går omkring på en filminspelning i Hollywood när du rör dig genom området, eftersom kvarteret är byggt så som amerikanska städer såg ut vid 1900-tales början. Här går folk och cyklar vilket är ovanligt i förorter i Amerika i dag. Varje år hålls olika evenemang så som en exotisk bilshow, pajfestival och en oktoberfest. Vill du upptäcka vardagslivet i Orlando är detta ett bra område att söka sig till.  

mer

Reseguide Orlando

Walt Disney World Resort

Kennedy Space Center

Universal Orlando Resort

Namnet "Orlando" har för de flesta människor blivit synonymt med Disney. Området uppmärksammades först på 1960-talet, när Disney planlade sin berömda anläggning Walt Disney World Resort och den första parken, Magic Kingdom, öppnades 1971. Sedan dess har området blivit enormt populärt, tack vare de många attraktioner (både med och utan ...

Bilder av Flickr/Sterlic