New York

Hotell i New York - Jämför billiga hotell i New York

Hotell i New York

Det råder ingen brist på hotell i ”The Big Apple” och här finns övernattningsmöjligheter för alla plånböcker och smaker. Priserna på hotell i New York är högre än i resten av USA och har du råd finns det i princip ingen övre gräns för hur mycket en hotellnatt kan kosta. New York är en av världens mest besökta städer så det gäller att boka ditt hotellrum i tid.

Manhattan

För den som vill bo i hjärtat av New York är det Manhattan som gäller. Denna berömda ö belägen mellan Hudsonfloden och East Rivers inhyser välkända besöksmåsten som Central Park, Times Square och Wall Street för att bara nämna några. Hotellpriserna på Manhattan är de högsta i New York.

Bronx

Norr om Manhattan ligger Bronx som kanske är mest känd som platsen där hip hop-kulturen föddes. Idag är detta ett populärt medelklassområde med stark karaktär och en betydligt lägre prisnivå än i resten av New York, i synnerhet när det kommer till mat och kläder. Vill du bo billigt och ha nära till parker, Bronx Zoo och Yankee Stadium är detta området för dig.

Staten Island

Staten Island ligger längst bort från Manhattan och är också ett område där du kan bo både billigt och lugnt. Vissa av hotellen på Staten Island erbjuder sina gäster gratis bussresor in till Manhattan. I området finns också några sevärdheter, däribland det 200 år gamla Fort Wadsworth och flera mindre museer.

Queens

Queens har på senare år utvecklats till New Yorks ”hotellzon” och detta är ett riktigt bra alternativ för dig som vill bo billigt och snabbt kunna ta dig till New Yorks måsten. Tunnelbanan mellan Queens och Manhattan trafikerar dygnet runt och är ett smidigt och prisvärt transportmedel. Queens är ett utmärkt alternativ för barnfamiljen inte minst tack vare många grönområden och barnvänliga omgivningar.

Brooklyn

För den kulturintresserade resenären finns det ett område som inte kan bli fel; Brooklyn, och i synnerhet Williamsburg, är den plats som lockar stadens konstnärer, musiker och kulturarbetare. Det är också från Brooklyn, närmare bestämt Brooklyn Bridge, som man får den allra vackraste utsikten över New York. I Brooklyn finns det många hotell i alla prisklasser. Från Brooklyn tar man sig snabbt och enkelt in till Manhattan. 

mer

Reseguide New York

Time Square New York

The Empire State Building

Central Park New York

"Drömmarnas stad", "Betongdjungel" och "Det stora äpplet" är bara några av de kärleksfulla smeknamn som denna unika destination har fått genom åren. New York består av fem stadsdelar: Brooklyn, Bronx, Queens, Staten Island och naturligtvis Manhattan, som är berömd över hela världen för sin slående horisont. Varje stadsdel har sin ...

Bilder av Flickr/Daniel Dionne, Flickr/S J Pinkney