Nice

Hotell i Nice - Jämför billiga hotell i Nice

Den Franska Rivierans populäraste turistdestination lockar besökare från hela världen. Här njuter man av det bästa Medelhavet har att erbjuda, allt i en lyxig atmosfär. Nice är en stad där det mesta ligger inom gångavstånd. Utbudet av hotell i Nice är generöst och här finns alternativ för både budgetresenären och den som önskar sig ett boende av absolut högsta klass.

Vieux Nice

Nice gamla stadsdel är fylld med livliga barer, restauranger och inte minst turister. Det är här man hittar några av Nice främsta landmärken så som Boulevard Jean Jaures och de vackra torgen Cours Saleya och Place Rossetti. Den gamla stadskärnan är ett av Nice allra exklusivaste områden och en av den Franska Rivierans främsta dragplåster. Utbudet av hotell här är mycket begränsat, så om du vill bo i stadens vackraste delar gäller det att vara ute och boka i god tid.

New Town

Shopping, museer, barer och nattklubbar. Den moderna staden i Nice är en smältdegel av allt och lite till. Området sträcker sig mellan järnvägsstationen och Promenade des Anglais och består av smala gator och vackra 1600-talshus. Det är i detta område som den största delen av Nice hotell ligger och här går det att hitta ett boende i varje gatuhörn. Hotellen i New Town finns i alla prisklasser. 

mer

Reseguide Nice

Promenade des Anglais

Cours Saleya Flower Market

Matisse Museum

Nice är den femte största staden i Frankrike, belägen på den fantastiska Franska rivieran, och ett populärt resmål för turister i alla åldrar. Den grundades omkring 350 f.Kr. av grekerna i Marseille, som döpte kolonin till Nikaia efter den grekiska segergudinnan. Men det var romarna som startade med turistnäring, med ...

Bilder av Flickr/Mari & Nacho, Mari & Nacho