Hotell i Madrid - Jämför billiga hotell i Madrid

Spaniens största stad är känd för sitt nattliv och det stora utbudet av historiska sevärdheter och kultur. Denna livliga stad är fylld med fantastiska byggnader och spännande restauranger. Madrid lockar besökare året om och många kommer hit för att shoppa men också för att kolla på fotboll i världsklass.

 

Centro

Madrids centrum består av flera mindre delområden, däribland alternativa Malasaña, livliga Gran Via och shopping- och restaurangområdet Sol (Puerta del Sol). Här finns hundratals hotell för alla tänkbara smaker och plånböcker. Bor du i Madrids centrum har du gångavstånd till de flesta av stadens sevärdheter.

Puerta del Sol, Madrids mest centrala område, är igång dygnet runt med mängder av lokalbor, turister, gatukonstnärer och evenemang. I området kring Gran Via, också känt som ”Spaniens Broadway”, kan du uppleva Madrids kända nattliv. Väljer du ett hotell i Malasaña kommer du att hamna i ett mindre turistigt område med trevliga secondhand hand-butiker och mysiga caféer.

 

Barrio Salamanca

Ett av Madrids främsta shoppingdistrikt med många exklusiva butiker och de vanligaste märkena representerade. Salamanca ligger norr om centrum och är bland annat känt för att inhysa Real Madrids hemmastadium. I Salamanca hittar du massor med restauranger och flera shoppingcentra.

 

Huertas

Ett område rikt på historia och med många spännande byggnader med också en ansenlig mängd barer, pubar och restauranger. Huertes är ett mindre område i distriktet Cortes och ligger i de centrala delarna av Madrid. Det var i Huertes som flera av Spaniens mest kända författare en gång bodde och området kallas därför också för ”Barrio de las Letras” (Bokstävernas område). Här finns många traditionella barer och restauranger och Huertas är ett av Madrids populäraste områden att gå ut i för att äta tapas. Som i resten av Madrids centrum är utbudet av hotell i Huertas generöst.

 

La Latina

La Latina är ett mindre område i distriktet Palacio. Det är ett livligt område som anses ha ett av Madrids bästa nattliv. La Latina ligger i stadens äldsta del och är känt för sina trånga gator och stora torg. I La Latina anordnas den välbesökta loppmarknaden Rastro. Barerna och restaurangerna kring gatan Calle Calatrava är populära bland stadens homosexuella och likt i de andra centrala delarna av Madrid är utbudet av hotell och övernattningsalternativ här generöst.

 

Opera

 

Bara några minuter från livliga Puerta del Sol ligger området Opera där man, precis som namnet antyder, hittar Madrids operahus Teatro Real. Här ligger också det ståtliga kungliga palatset Palacio Real. I Opera ligger några av stadens lyxigaste hotell.

mer

Reseguide Madrid

Parque del Retiro

Prado Museum

El Rastro Market

Belägen i hjärtat av landet, Spaniens huvudstad är en kosmopolitisk stad med ett stort utbud för alla sorters besökare. Historia, konst, kultur och sport, Madrid är en idealisk destination för weekendresenären.

Bilder av Flickr/trioptikmal