Hotell i Lissabon - Jämför billiga hotell i Lissabon

Portugals huvudstad har på senare år lockat allt fler turister och det gäller att boka sitt övernattningsalternativ här i god tid, i synnerhet om man besöker Lissabon under högsäsongen som börjar i mitten av juli och pågår fram till mitten av september. Lissabon är en promenadvänlig stad, om än med många uppförsbackar, utan några tydliga gränser mellan de olika stadsdelarna.

Baixa

Området Baixa är känt för sin eleganta arkitektur och de många spännande butikerna. Det här är ett utmärkt område att bo i om man tycker om att strosa runt, shoppa och titta på folk. Det finns gott om övernattningsalternativ i Baixia, allt från femstjärniga hotell till vandrarhem.

Chiado

Mellan Baixa och Bairro Alto ligger Chiado, ett område känt för sina pittoreska gator, torg, många caféer och butiker samt kulturella evenemang. Chiado är ett populärt shoppingdistrikt där de flesta kända märkeskedjor finns respresenterade. Här finns också en ansenlig mängd bokhandlar. I Chiado hittar du även ett av Lissabons mest kända museer, Carmo Museum och ett stort utbud av restauranger. Chiado är ett utmärkt alternativ för den som vill ha nära till Lissabons måsten.

Bairro Alto

En backe upp från Chiado ligger det gamla bostadsområdet Bairro Alto som i dag är ett av Lissabons mest uppskattade och välbesökta, inte minst på grund av de många små barerna och nattklubbarna. Det finns gott om boendealternativ, i synnerhet i de lägre prisklasserna, i Bairro Alto som lockar många yngre besökare. Baiiro Alto är ett mycket spännande område, dock ska man ha i åtanke att det kan bli högljutt här under kvällar och helger.

Alfarna

Lissabons äldsta stadsdel karaktäriseras av sina spännande byggnader och vackra utsikter men också av det generösa utbudet av restauranger och barer. Mysiga Alfarna är dock betydligt lugnare är Bairro Alto och ett passade alternativ för den historieintresserade; här finns det gott om historiska sevärdheter och en labyrint av trånga gator och små torg. Boendealternativen i Alfarma består till största delen av mindre, personliga lägenheter och enklare pensionat.

Belem

Ett av Lissabons mest besökta områden är Belém där man bland annat hittar det berömda Torre de Belém och klostret Mosteiro dos Jerónimos. Det är i Belém som några av Lissabons viktigaste sevärdheter finns. Här ligger också den underbara stadsparken Praça do Império. Utbudet av hotell och lägenheter i Belém är begränsat, så det gäller att boka sitt boende i god tid.

mer

Reseguide Lissabon

Santa Maria Maior de Lisboa

Slottet São Jorge

Gulbenkian Museum

Portugals huvudstad har länge varit en populär plats: här har både romare och korståg passerat och lämnat sina avtryck i stadens arkitektur och kulturarv. Staden är belägen på en bergssida och blommar av karaktär. Från de charmigt slitna delarna i distriktet Moorish Alfama till den modernt sprakande Baixa, varje stadsdel ...

Bilder av Flickr/rstml