Fuerteventura

Hotell i Fuerteventura - Jämför billiga hotell i Fuerteventura

Fuerteventura är vind, hav och stränder och  Kanarieöarnas näst största ö. Med den rena vita sanden mot det turkosblå havet är Fuerteventuras 152 stränder den största orsaken till att folk besöker ön. De upptar en femtedel av hela öns yta. Det finns gott om bra och prisvärda hotell längs stränderna och uppe i byarna. Vi guidar dig till de bästa ställena.

 

 

Puerto del Rosario

Öns huvudstad är väl värt ett besök om du vill se de mer genuina vardagslivet i Fuerteventura. Här bor hälften av öns invånare, men du hittar även många bra och centrala hotell för turister.

 

Tidaya

En by på Fuerteventuras västra sida med småbrukare i form av getfarmare och andra sorters bönder. Här ligger de höga berget Tidaya som ansågs vara heligt av ursprungsbefolkningen machos. Arkeologer har i närheten hittat många värdefulla föremål.

 

El Cotillo

En fiskeby på västrasidan som inte ännu besöks av så många turister. Ät på någon av de enkla fiskrestaurangerna och lägg dig efteråt och vila på någon av de vackra stränderna i närheten.

 

Betancuria

Denna stad var tidigare huvudstad och ligger i en charmig liten dal. Här tillverkar de lokala hantverkarna vackra föremål till försäljning.

 

Antigua

En annan före detta huvudstad och en av de äldsta byarna i Fuerteventura. En utmärkt plats för den som vill komma bort från allt. Byns gamla kvarn är ett vykortsresemål med vackra trädgårdar i närheten.

 

La Lajita

Barnfamiljer brukar gilla denna lilla by där det finns en djurpark med rovfåglar, papegojor, sjölejon och ormtjusare. Här finns även en av de mest betydande botaniska trädgårdarna i Europa med över 2.300 olika kaktusarter.

 

Parque Natural de Corralejo

En otroligt vacker strand längst i norr med klart vatten i olika blåskalor. Hit kommer många barnfamiljer. Vattnet är ganska grunt men bränningarna kraftiga.

 

El Cotillo

Mellan svarta klippor och turkostblått hav ligger denna långa gyllengula sandstrand. Populär bland många olika slags besökare, allt från surfare till barnfamiljer med picknickkorg hittar hit.

 

Playa de Sotavento de Jandia.

Kanarieöarnas längsta strand med ett otroligt vackert blått hav. Nudister har intagit en del av stranden, vindsurfare och familjer en annan.

 

Los Molinos

Det tar en stund att ta sig till denna strand som ligger på västkusten men det är väl värt mödan. Sanden är sträv, vattnet blått och klart och här finns mysiga fiskerestauranger att inta din lunch på.

 

Gran Tarajal

Gran Tarajal på den södra sidan av ön är inte bara turisterna strand utan även spanjorernas. Här finns volleybollnät, glasbarer och många uteserveringar. Sanden är vulkansvart och människorna väldigt sympatiska. Stämningen avslappnad och skön. 

mer

Reseguide Fuerteventura

Betancuria

Isla de los Lobos

Parque Natural de Corralejo

Fuerteventura är känd för sina långa, öde stränder med vit sand och turkosfärgat vatten. Dess fantastiska kust sträcker sig över 120 mil, ön har ett landskap fullt av kontraster och över 150 olika stränder. Detta är Kanarieöarnas minst befolkade ö och den lockar semesterfirare som söker lugn och ro. Jandiakusten ...

Bilder av Flickr/alfatendorf