Hotell i Florens - Jämför billiga hotell i Florens

Florens

Florens är mest känd för sin vackra arkitektur, sin intressanta historia och sina många konstverk och skulpturer. Här finns ett flertal museer och fina, bekväma hotell i centrum. Även världens främsta konstsamlingar, Italiens godaste mat och roligaste shopping.

Duomo

Gatorna mellan Duomo och Ponte Vecchio är kantade med hotell i alla prisklasser och en mängd olika restauranger. Här ligger katedralen Santa Maria del Fiore som är en välbesökt sevärdhet. Gillar du smycken är detta stället för dig. Här finns många guldssmedsaffärer och exklusiva butiker.

Santa Croce

Sydost om Duomo ligger kvarteren kring basilikan Santa Croce, där många av Italiens mest kända personer ligger begravda. Bland annat Michelangelo och Galileo. Torget som är precis utanför kyrkan kallas också för Santa Croce och här finns många omtyckta restauranger. Detta är ett bra område för dig som vill bo centralt, men ändå ha lugn och ro.

Piazza della Signoria

Detta är ett känt område bland turister eftersom de smala, medeltida gatorna sedan Dantes tid fortfarande finns kvar. Detta är Florens romantiska hjärta och passar bra för par på kärlekssemester. Några kvarter bort, norr om bron Ponte Vecchio, finns dessutom shopping till ett bra pris.

San Lorenzo

Basilikan San Lorenzo, varifrån området har fått sitt namn, är gravplats till den mycket mäktiga italienska familjen de Medicis. Norr om kyrkan ligger stadens stora matmarknad, där du kan köpa kött, ost och grönsaker och avnjuta en snabb lunch. Mellan San Lorenzo och San Marco ligger konstmuseet Galleria dell'Accademia, som inrymmer Michelangelos skulptur av David och flera florentiska målningar från 1200-talet.

Santa Maria Novella

I den nordvästra delen av Florens ligger området kring basilikan Santa Maria Novella. Härifrån har du nära till järnvägsstationen och shoppinggatan Tornabuoni, som har vanliga kedjebutiker, men också riktiga lyxaffärer med designers som Ferragamo och Valentino. I närheten ligger också Palazzo Strozzi, som är ett stort och imponerande slott, byggd av den framstående familjen Strozzi.

Oltrarno

Detta är konstnärernas och hantverkarnas stadsdel som fortfarande är full av en massa verkstäder och ateljéer. De vackra torget Piazza Santo Spirito är kantad med barer, restauranger och nattklubbar. Det finns inte så många hotell att välja mellan här, men om du bor här kan du hitta bra mat till bättre priser än i de mest turistiska kvarter.  

mer

Bilder av Flickr/escapio