Hotell i Edinburgh - Jämför billiga hotell i Edinburgh

Skottlands huvudstad är en uppskattad weekendstad som lockar både historieintresserade och partyfolk. Utbudet av hotell i Edinburgh är stort och budgetboenden finns att få tag på även i stadens mest centrala delar.

 

Old Town

 

Edinburghs gamla stadskärna inrymmer några av stadens främsta sevärdheter; Edinburgh Castle, St Giles´ Cathedral och Mary King´s Close. Detta historiska område är uppsatt på UNESCO:s lista över världsarv och ett måste för besökaren. Till skillnad från många andra storstäder har Edinburgh ett bra utbud av boenden i budgetklass i den gamla stadskärnan. Här finns självklart också ett flertal lyxhotell och unika boutiquehotell.

 

Leith

 

Edinburghs hamndistrikt genomgick en större uppfräschning under 1980-talet och är i dag ett uppskattat område med butiker, pubar och parker. Området är ett av Skottlands mest kosmopolitiska med invånare från hela världen. Utbudet av restauranger i Leith är stort och området har utsetts till Edinburghs bästa matdestination och en av de främsta matdestinationerna i Storbritannien. I Leith kan du bo på mysiga Bed & Breakfasts eller i moderna lägenheter. Här finns också ett antal boutiquehotell. Leith ligger på promenadavstånd från Edinburghs gamla stadskärna.

 

New Town

 

Reser du till Edinburgh i affärer eller för shopping ska du titta efter hotell i New Town. Trots sitt namn är detta också en historisk del av Edinburgh, även den uppsatt på UNESCO:s lista över världsarv. New Town har varit ett kommersiellt centrum i mer än 200 år och det är här man hittar den största koncentrationen av stadens butiker. Här finns också gott om restauranger i alla prisklasser. I New Town hittar man några av Edinburghs allra billigaste hotell, däribland flera vandrarhem. Det finns även gott om bra mellanklasshotell, lägenheter samt några av stadens lyxigaste boenden.

 

Portobello

 

Öster om Leith och den gamla stadskärnan ligger Edinburgh East där man bland annat hittar området Portobello. Denna klassiska stranddestination har en gyllene sandstrand, lekplatser och en välbesökt strandpromenad. Området lockar många besökare under sommarmånaderna och passar utmärkt för barnfamiljen. Här finns ett mindre antal gästhus och Bed & Breakfasts, så se till att boka ditt boende i god tid.

mer

Reseguide Edinburgh

Edinburghs slott

Arthurs Seat

Royal yacht Britannia

Skottlands kompakta huvudstad kröns av ett slott och är omgiven av kullar och är därför en av de vackraste städerna i Storbritannien. Stadens fantastiska arkitektur och långa historia har gjort staden populär bland besökare som kommer året runt, men det är i augusti som Edingburgh fullkomligt överbefolkas av turister som ...

Bilder av flickr/craigyc