Dublin

Hotell i Dublin - Jämför billiga hotell i Dublin

Den Irländska huvudstaden har inte bara gott om mikrobryggerier, billig öl och ståtliga, historiska byggnader. Här finns också ett generöst utbud av billiga hotell, vandrarhem och bed & breakfasts. Det är därför inte konstigt att Dublin är välbesökt av backpackers och börjar bli en allt populärare weekenddestination bland oss svenskar.

Temple Bar

Vill du ha nära till nattklubbar och barer? Temple Bar ligger i centrala Dublin och är mest känd som stadens festställe nummer ett. Området ligger mellan det gamla universitetet Trinity College och Dublins historiska stadskärna. Här finns ett gott utbud av billigare boenden i form av vandrarhem men också ett antal bra mellanklasshotell. Temple Bar är ett perfekt alternativ för den unge resenären som inte har något emot högljudda festligheter långt in på nätterna.

Old City

I Dublins historiska stadskärna hittar du några av stadens främsta sevärdheter, Dublin Castle, St. Patrick´s katedral och Christ Church. Här finns även flera caféer, butiker och restauranger. Många av hotellen här är inhysta i historiska byggnader och prislappen för en natt på något av dessa charmiga och väl underhållna hotell är oftast hög.

St. Stephen´s Green

En kort promenad från livliga Temple Bar och Old City ligger detta betydligt lugnare område där du hittar några av Dublins finaste hotell och mängder med restauranger och affärer. St. Stephen´s Green är populärt både bland turister och affärsresenärer och det kan vara svårt att få tag på ett rum här. Boka därför i god tid.

O´Connell Street Area

Området norr om floden Liffey har på senare år ökat i popularitet men du kan fortfarande hitta flera bra och billiga övernattningsalternativ här. O´Connel Street Area är ett perfekt område för den som reser på en mindre budget, inte minst då man har flera av Dublins sevärdheter och måsten på gångavstånd. 

mer

Reseguide Dublin

Christ Church Cathedral Dublin

Guinness Storehouse Dublin

Trinity College Dublin

Irlands huvudstad är byggd på floden Liffey och tros ha grundats redan år 989. Stadens långa historia syns på bland annat de många antika byggnaderna som fortfarande står kvar. Idag är Dublin en ungdomlig stad känd för sitt nattliv och hålligång, något som gör den till en populär destination för ...

Bilder av Flickr/m_p_king