Hotell i Shanghai - Jämför billiga hotell i Shanghai

Shanghai 

Shanghai är den största staden i Kina och ett av de viktigaste ekonomiska centrumen i Asien. Staden är en otroligt tätbefolkad med lika många människor som bor i hela Sverige utspridda på den lilla stadsytan som utgör själva staden. Shanghai utgörs sammanlagt av 220 stadsdelar och själva centrum väster om Huangpufloden är indelat i nio distrikt. Shanghai är en av världens billigaste hotellstäder och det finns gott om prisvärda hotell i alla stadsdelar i centrum. 

Shanghai är indelat i två delar av Huangpufloden, den delen av staden som ligger väster om floden kallas för Puxi och området öster om floden heter Pudong. 

Puxi delades efter opiumkriget upp i självstyrande så kallade ”koncessioner” mellan de koloniserade länderna. Även om staden numera består av ett tiotal distrikt är det fortfarande koncessionerna som kännetecknar de olika stadsdelarna. 

Den brittiska delen,

Området kallas för The Bund vilket snabbt översatt betyder gyttjig strandremsa. Detta är en bred boulevard utmed Huangpufloden som kantas av grå bankbyggnader med tinnar och torn, men här finns också många roliga barer och fina, rätt så exklusiva restauranger. 

Den franska koncessionen

Den franska koncessionen sträcker sig söder om Huaihai Lu och består av tegelhusgränder och ståtliga hus och en hel hög med mullbärsträd. Här hittar du både bra och fint boende samt en hel del riktigt prisvärda restauranger. 

People’s square 

Området kring People’s Square tillhörde den japanska delen av Shanghai och är numera ett politiskt och kulturellt centrum med rådhus och en rad museer. Bra kvarter för förstagångsbesökaren. 

China Town 

Shanghais eget ChinaTown är beläget runt turistattraktionen Yu Garden, innanför de ursprungliga stadsmurarna.  Det är en kitschig turistfälla, men ändå värt ett besök. Gå vilse i gränderna av hus med de karakteristiska utsvängdataken – som alldeles nyrestaurerade blänker i kapp av brun lack – och lockas till köp av kalligrafi, jade, stämplar och traditionella sidenklänningar och allsköns annat krafs. Det bästa sättet att komma undan de värsta folkmassorna är att undvika helgerna. Den kinesiska trädgården i mitten av området är nergången men har vackrakiselstenar, vattenfall och traditionella hus.

Pudong

Detta är Shanghais eget Manhattan, där skyskraporna tävlar om att nå himlen först. Här finns Oriental TV Pearl Tower, Jinmao Tower och världens högst belägna hotell, Park Hyatt, i Shanghai World Financial Center. För dig som söker lyx och modernitet.  

mer

Bilder av Flickr/escapio