Chicago

Hotell i Chicago - Jämför billiga hotell i Chicago

Chicago

En av USA:s största städer, som ligger i delstaten Illinois i norra USA. Staden är ett nationellt transportnav och här bor närmare tre miljoner invånare. I dagens Chicago reser sig USA:s vackraste skyskrapor över spännande stadsdelar fyllda av bubblande musik- och krogkultur.

East village 

Det som på den förra kartan kallades Ukraina Village kallas nu East Village och här är allt nytt och trendigt på väg in. Du kan fortfarande kliva in i en ölhall och beställa en östeuropeisk öl och lyssna på sköna dragspelstoner, men ingen vet för hur länge till. Bo på hotell här och du sitter på tåget mot framtiden. 

Andersonville

I gamla svenska Andersonville, som i dag snarare är starkt lesbiskt och persiskt, kan man äta Vikingfrukost. Detta är kvarteren för dig som vill bort men ändå hem. Här finns förutom många svenska inslag gayklubbar, badhus och coola barer. 

River North 

I River Norths nedlagda fabriker och tomma lager sjuder det nu av liv kring krogar, klubbar och arkitektkontor. Runt gatorna Superior och Huron, ”SuHu”, finns dessutom en hel hög av de mest etablerade konstgallerierna. 

West Loop

I West Loop och i dess gamla kötthallar, där slaktare och prostituerade för inte så länge sedan jobbade sida vid sida, ligger nu hippa innekrogar. 

Wicker Park 

Kvarter för unga och nyskapare. Här möts gatorna Damen, North och Milwaukee och kring den livliga korsningen hittar man de nyaste krogarna, de bästa antikvariaten, vintageaffärer och skivbutikerna.

Hyde Park

Stadsdelen Barck Obama växte upp i, rakt söderut vid sjön, är som en egen liten isolerad värld runt University of Chicago. Hit flockas många av de mest nyskapande hjärnorna. Med närmare 80 nobelpristagare som pluggat, gästföreläst, undervisat eller forskat här, är man tveklöst ledande i världen. 

Chicago South Side 

På gränsen till slummiga kvarter där befolkningen jobbar i de intilliggande industri- och slakthusområdena. På natten öppnar de små klubbar med jazzartister från världseliten.  

mer

Bilder av Flickr/stephenhanafin