Hotell i Guangzhou - Jämför billiga hotell i Guangzhou

De flesta känner till staden Guangzhou bättre under dess gamla namn, Kanton. Denna livliga och blomstrande stad är med sina 12 miljoner invånare den tredje största i Kina och en viktig hamnstad vid Pärlflodsdeltat. Genom dess närhet till Sydkinesiska havet, Hong Kong och Macau är Guangzhou även det politiska, ekonomiska och kulturella centret i Guangdongprovinsen.

Shangxiajiu

Detta kommersiella centrum ligger mitt i distriktet Liwan som både är ett traditionellt och kommersiellt område. Här finns många restauranger med flera år på nacken, bagerier och även en del historiska sevärdheter som exempelvis Hua Lin templet och byggnaden Xiugan. Detta är en bra plats för förstagångsbesökaren med flera centrala hotell med gångavstånd till de största turistsevärdheterna.

Bejing Lu

Dessa kvarter ligger i de historiska området av staden och här finns historiska platser som är över 5.000 år gamla, bland annat Millennium trädgårdarna och templena Six Banyan Tree. I kvarteret finns även många shoppingcentrum med både inhemska och utländska märkeskläder. De som bor på hotell här kommer både som turister och affärsresenärer. Det finns mycket att göra och se och längs floden ligger många pubar och restauranger.

Huanshi Donglu

Området ligger längs Huangshi Donglu. Här hittar du lyxaffärer, kontorsbyggnader och många femstjärniga hotell. Detta är kvarteren för dig med mycket pengar och som vill shoppa dyra märken, äta exotisk mat, gå till speciella barer och bo centralt på hotell mitt inne i stadens största affärsområde.

Tianhe

Området har den största koncentrationen av shoppingcentrum i hela Kina. Hela det kommersiella området är större ärn en miljon kvadratmeter. Bo här om du vill shoppa, se på sevärdheter och bara hänga och ta det lungt på ett fint hotell.

Guangzhous östra tågstation

Området runt omkring stationen är bra för dig som är på väg till Hongkong med tåg. Här finns många femstjärniga hotell.

Kinatorget

Ett på kommande och trendigt område som lockar unga människor intresserade av mode, nya trender och individualitet.

mer

Bilder av Flickr/escapio