Barceloneta

Hotell i Barcelona - Jämför billiga hotell i Barcelona

Det är lätt att bli förälskad i Barcelona. I värmen, som bäddar in en och gör en lugn och avslappnad. I marknader, de vackra husen, konsten och rytmen. I de färgglada och i det kreativa. Här finns mycket att utforska. Varje stadsdel har dessutom sin speciella stil och atmosfär med många, fina hotell att bo på.

Barceloneta

Barceloneta är ett gammalt fiskekvarter som byggdes under 1800-talet i närheten av stranden. Kvarteret är fyllt med gamla charmiga hus, hotell, barer och restauranger med uteserveringar. Under sommarhalvåret är stranden och gatorna packade av turister och Barcelonabor som njuter av sol och bad. Eftersom det är nära till både centrum och strand är området perfekt för barnfamiljer och andra resenärer som vill njuta av sol och bad under semestern, men ändå se sig omkring i staden.

De gotiska kvarteren

Barri Gòtic är Barcelonas äldsta kvarter och idag det mest populära turistkvarteret i Barcelona med sina många små, trånga och pittoreska gator. Här finns mysiga hotell, barer, restauranger och caféer för alla smaker. Nattlivet är mångfascetterat. Bor du här har du nära till alla stora sevärdheter och kända kvarter. Perfekt för förstagångsbesökaren som vill se allt.

Eixample

I Eixample hittar du bland annat Barcelonas bästa shopping, Gaudís mest kända verk och restauranger och barer i toppklass. Byggnaderna är vackra och kvarteren lugnare än vid Las Ramblas. Men detta är ett ganska stort område, så när du bokar hotell se till att hamna så nära gatan Passaige de Gràcia som möjligt, annars kan det bli onödigt långt att gå. Området passar perfekt för den som besöker staden och vill njuta, men inte partaja så jättemycket.

El Born

Spännande stadsdel i centrala Barcelona fylld till bredden med restauranger, barer och tapas. Mycket av den vackra gotiska arkitekturen hittar du här. Till stranden tar det 10 minuter att gå,

till Las ramblas likaså. Detta är alltså ett bra område för dig som vill undvika de mest turistiska kvarteren, men ändå ha nära till allt.

Raval

I Raval bor folk från världens alla länder. Små affärer, barer, smutsiga gator och stökiga nätter är signum för denna intressanta stadsdel i hjärtat av Barcelona. Vissa delar kan kännas lite osäkra på natten, men annars är områdets charm otroligt lockande. Här hittar du exempelvis restauranger och affärer som du inte ser någon annanstans. Men som ställe att bo på passar dessa kvarter bättre backpackaren än barnfamiljen.

Gràcia

Annorlunda hippiekvarter i centrala Barcelona. Gràcia var fram tills sent 1800-tal en egen stad. Detta märks fortfarande för även om kvarteret endast ligger 15 minuters gång från centrum känns det som om du vandrar in i en egen by. På senare år har den gröna revolutionen kommit till Gràcia och här finns idag många organiska bagerier och ekologiska affärer. De många torgen i stadsdelen gör att du har aldrig har långt till en uteservering. Gràcia är för dig som vill se och uppleva något annorlunda och autentiskt under din vistelse i Barcelona. 

mer

Reseguide Barcelona

Antoni Gaudi Barcelona

Gothic Quarter Barcelona

La Rambla Barcelona

Med sin unika katalanska identitet erbjuder Barcelona en dynamisk blandning av kultur, distinkt arkitektur, stadsparker, lyxhotell och topprestauranger tillsammans med ett livligt nattliv och en vibrerande musikscen, fascinerande historia och ett avundsvärt läge med en härlig strand. Barcelona är en blandning av nutida, gotisk och modern arkitektur där besökare kan ...

Bilder av Flickr/Cris Valencia, Flickr/somma1977