Hotell i Ancona - Jämför billiga hotell i Ancona

Marche är en mycket vacker region i det centrala Italien längs den Adriatiska havskusten. Kuststräckan bjuder på vackra sandstränder och imponerande klippor, men området är fortfarande rätt så okänt bland skandinavier, tyvärr. Här finns mycket att smaka på, historiska sevärdheter och en storslagen natur.

Regionens huvudstad är Ancona som både har väldigt bra restauranger och prisvärda och fina hotell.

Ancona är en vacker, gammal hamnstad med flera historiska sevärdheter som en amfiteater och Trajans triumfbåge. Hamnen är en av Italiens största och mycket betydelsefull. Det första som besökaren brukar få syn på när han eller hon närmar sig stan är den vackra romanska domkyrkan San Ciriaco. Den är placerad högt ovanför havet och är verkligen imponerande. Stan har dessutom under de senaste åren blomstrat upp efter att man satsat pengar på att restaurera gamla monumenter och platser. I stan finns också många restauranger med god, traditionell mat och centrala hotell i alla prisklasser.

Vill du ta dig utanför stan är den så kallade Tryffeldalen värt ett besök. Även de två naturparkerna Parco del Conero och Parco Nazionale dei Monti Sibbilini bjuder på vackra naturupplevelser.

På högslätten omkring den pittoreska byn Montemonaco odlas linser som säljs både i och utanför Italien. Här kan man även köpa god korv, skinkor, ost och honung från små bodar och butiker i småbyarna. Är man ute efter shopping är det skor man ska satsa på. En tredje del av alla italiens skor produceras i Marche.

mer

Bilder av Flickr/escapio