Amsterdam

Hotell i Amsterdam - Jämför billiga hotell i Amsterdam

Hotell i Amsterdam

Ett enormt utbud av kultur, en charmig stadskärna och en utmärkt stad att uppleva på cykel; Amsterdam är en av våra absoluta weekendfavoriter som lockar besökare året runt. Här finns ett stört utbud av hotell och övernattningsmöjligheter i alla prisklasser

Gamla stan

Den gamla och charmiga stadskärnan är Amsterdams mest besökta område. Här finns mängder mer caféer, restauranger och barer och utbudet av hotell är gott. Här hittar du både budgetboenden och lyxiga hotell. Det är i gamla stan som mycket av Amsterdams nattliv äger rum och det är också här man hittar det kända Red Light District samt flera spännande museer.

Plantage

Reser du med barn? Då är Plantage ett utmärkt alternativ för er. I detta gröna, men centralt belägna, område finns bland annat det välbesökta Artis zoo som också är ett av Europas äldsta. Utbudet av hotell i området är begränsat, så se till att vara ute i god tid.

Museumplein

För kulturfantasten finns det ett alternativ som slår allt – kulturområdet Museumplein är som namnet antyder plats för flera av Amsterdams största och bästa museer, däribland Rijksmuseet, Van Gogh Museum och Stedelijk Museum of Modern Art. Bor du här har du dessutom gångavstånd till den uppskattade parken Vondelpark. Det finns gott om hotell kring Museumplein, de flesta hör dock till den högre prisklassen.

Jordaan

Det gamla arbetarkvarteret är i dag ett populärt område, inte minst bland de unga och trendkänsliga. Här finns många butiker, konstgallerior och secondhand affärer och ett bra utbud av restauranger. Jordaan är ett mysigt och färgglatt område med spännande arkitektur, smala gator och en härlig atmosfär. Utbudet av hotell i Jordaan är begränsat.

Grachtengordel

Bredvid Jordaan ligger kanalområdet Grachtengordel som är känt för sina smala broar och gamla kanalhus. Detta är ett perfekt område för en romantisk weekend då både atmosfär och ett generöst utbud av caféer, uteställen och restauranger finns här. Det finns gott om hotell i Grachtengordel i alla prisklasser. 

Reseguide Amsterdam

Kanal Amsterdam

Heineken bryggeriet Amsterdam

The Amsterdam Dungeon

Amsterdam, men sina många kanaler och romantiska atmosfär, omnämns ofta som "Nordens Venedig". Förr i tiden av Amsterdam en handelsstad, och för att vara duktig i affärer krävs det att man ha ett bra socialt nätverk. Detta har gjort att Amsterdam till en öppen och tolerant plats som attraherar människor ...

Bilder av Flickr/yanti.marliana, flickr/_yanti.marliana