Hotell i Alger - Jämför billiga hotell i Alger

Alger, huvudstaden i Algeriet i Afrika, är underbart att besöka året om. Under sommaren fylls staden av turister och museer, restauranger och sevärdheter har långa öppettider. Under höst, vinter och tidig vår är staden lite lugnare och passar bra för den som vill shoppa eller gå på konserter eller museer i lugn och ro.

Centralt boende är inte så lätt att hitta men det finns bra och prisvärda hotell runt PI Port Said och i utkanten av stadsdelen Casbah.

Algeriets huvudstad Alger lämnar sällan besökarna oberörda. Staden är vacker, mystisk och väldigt kontrastrik. Det går bokstavligen att se landets turbulenta historia i stadens varierande arkitektur. Breda franska boulevarder och eleganta lägenheter står bredvid monument från den socialistiska tiden och mitt i allt detta reser sig muslimska moskéer och byggnader. Gatorna är utformade likt en labyrint ända ner till det blå havet.

Stadens hjärta är den gamla stadsdelen Casbah, bara några korta steg från PI des Martyrs. Här finns flera magnifika ottomanska palats att utforska. De flesta hittar du runt moskéen Ketchaoua och på slutet av gatan Ahmed Bouzrina.

Ovanför medinan ligger själva citycenter. Här har man gjort många restaureringar under många år. Det är okej att gå omkring i Casbah under dagtid men ha koll på dina personliga tillhörigheter och undvik att röra dig längs gatorna på nätterna. Att hyra en lokal guide från ditt hotell är en riktigt bra idé. 

Bilder av Flickr/escapio