Hotell i Málaga - Jämför billiga hotell i Málaga

Solkustens största stad Malaga är en välbesökt destination året om. Hit kommer turister för att njuta av stränderna, arkitekturen och inte minst museerna. Malaga är också en populär utgångspunkt för de som tar sig vidare ut på Costa del Sol och här finns det gott om hotell, inte minst i de lägre prisklasserna.

Malaga Centro

För den som vill ha nära till Malagas bästa shopping och den vackra gamla stadskärnan är hotellen i Malaga Centro det bästa alternativet. Det är också här, mellan floden Rio Guadalmedina och Malagas egna ”Park Avenue” Paseo del Parque, som man hittar de flesta av stadens hotell. Här finns allt från femstjärniga boenden med takpooler till enklare övernattningsalternativ för den som reser på liten budget. I Malagas centrum finns otaliga caféer, shoppingcentra och museer och inte minst många vackra historiska byggnader, däribland La Catedral och fortet La Alcazaba.

Soho

Mellan Malaga Centro och hamnen ligger konstnärsdistriktet Soho som är känt för sina unika konstgallerior, teatrar och inte minst utbudet av restauranger och barer samt shopping. Området ligger på gångavstånd från både Malagas järnvägsstation och det berömda Picassomuseet. Soho var länge ett nergånget område men har på senare år levt upp tack vare satsningar på bland annat gatukonst och kulturella evenemang. Soho är ett utmärkt alternativ för kulturfantasten som vill uppleva en spännande del av Malaga. Det finns gott om boendealternativ i Soho, mest i form av lägenheter men också ett flertal pensionat och vandrarhem.

Pedregalejo

Den gamla fiskebyn Pedregalejo har lockat turister i många år och var förr det område där rika Malagabor hade sina sommarhus. Pedregalejo är än idag en idyllisk del av Malaga som lockar både pensionärer och språkstudenter. Här finns det gått om mycket prisvärda och charmiga boenden och vandrarhem. Pedregalejo, som ligger drygt 10 minuters bilresa från Malaga Centro, är ett utmärkt alternativ för den som vill uppleva en lugnare del av Malaga. 

mer

Reseguide Málaga

Málagas oavslutade katedral

Picassomuseet

Alcazaba

Málaga är en dynamisk och atmosfärrik spansk hamnstad som erbjuder en idealisk blandning av historia och kultur mixad med glittrande medelhavsvatten, gyllene stränder och moderna vibbar. Den attraktiva, kosmopolitiska staden ligger i en vacker bukt i Andalucien och har långa, soliga dagar och ett varmt klimat året om. I Málaga ...

Bilder av Flickr/crossine0