Sök flyg

Returtyp

Vueling Airlines

Det spanska lågprisflygbolaget Vueling grundades 2002 och flyger idag till över 100 destinationer i Spanien, Europa, Nordafrika och i Mellanöstern. I Sverige flyger Vueling från Stockholm och Göteborg.

Under 2009 gick Vueling samman med det konkurrerande lågprisflygbolaget Clickair vilket ledde till att man i dagsläget är Spaniens näst största flygbolag. Under 2012 transporterade Vueling närmare 15 miljoner passagerare.

Vueling har en flygplansflotta bestående av 71 plan, varav 67 Airbus A320-200 och 4 Airbus A319-100. Bolagets bas ligger i Barcelona och man har hubbar i Bilbao, Madrid, malaga, Sevilla och Valencia. 

Varför flyga med Vueling Airlines?

Så checkar du in

Resande med Vueling kan välja att checka in på flygplatsen eller online via flygbolagets hemsida. Passagerare med biljettyperna Optima Fare och Excellence Fare kan checka in omedelbart efter biljettköpet och fram till fyra timmar innan avgång och i vissa fall 24 timmar innan avgång. Boardingkortet kan skrivas ut hemma eller visas upp som ett SMS på mobilen. Det är öven möjligt att ladda ner boardingkortet i Vuelings app som finns för iPhone och Android. Möjligheten att checka in online omfattar dock inte alla passagerare. Resande med spädbarn, minderåriga resenärer som flyger ensamma, passagerare som flyger med husdjur och passagerare med speciella behov måste checka in via de manuella diskarna på flygplatsen.

Bagage och avgifter

Passagerare som reser med biljettyperna Optima Fare och Excellence Fare får checka in ett kolli på max 23 kilo utan extra kostnad. Ett handbagage per passagerare på max 10 kilo och med maxmåtten 55x40x20 cm får också tas med kostnadsfritt. Resande med biljettypen Excellence Fare får lov att ha ett handbagage på max 14 kilo. Passagerare som reser med andra biljettyper kan checka in sitt första kolli på max 23 kilo för 35 Euro om incheckningen görs på flygplatsen och för mellan 13 och 25 Euro om detta görs online. Avgiften avser enkel resa. Varje resenär får checka in upp till tre kollin till en avgift på mellan 46 och 90 euro per väska beroende på hur inchekningen görs. En avgift för övervikt utgår med 12 Euro per kilo. Ett kolli får inte väga mer än 32 kilo.

Platser

Plats ombord kan väljas i samband med biljettköpet och kan göras fram till en vecka och fyra timmar innan avgång. Extra avgifter på mellan 4 och 7 Euro tillkommer vid val av plats. På vissa sträckor finns möjlighet att välja extra stora säten mot en avgift på mellan 12 och 30 Euro.

Bokningsavgifter

En administrativ avgift på 5 Euro tillkommer på alla bokningar. En avgift vid betalning med kreditkort tillkommer på 2,7 % av totalpriset på bokningen.

Förfriskningar ombord

Vueling erbjuder en klassisk flygmeny med färdiga mackor, snacks och förfriskningar ombord. Varma och kalla drycker och ett mindre urval av alkoholhaltiga drycker finns att köpa ombord. Flygbolaget ger 10 procents rabatt på menyn för barn, pensionärer och studenter som kan uppvisa ett giltigt studentkort. Resenärer som flyger med biljettypen Excellence Fare kan välja ett snack och en drink ombord utan extra kostnad.

Punktlighet

Enligt Flightstats var 85 procent av Vuelings flyg i tid. Beräkningen är gjord på 7665 flygningar.