Sök flyg

Returtyp

Turkish Airlines

Flygbolaget Turkish Airlines grundades 1933 och erbjuder idag flyg till fler än 200 destinationer världen över. Turkish Airlines är Turkiets nationella flygbolag med huvudbas på flygplatsen Atatürk International i Istanbul. Turkish Airlines har flerfaldigt röstats fram som Europas bästa flygbolag, nu senast 2013. Bolagets mål är att bli Europas ledande flygbolag och förknippas med flygsäkerhet, pålitlighet och kvalitativ service.

Turkish Airlines är medlem i Star Alliance och har idag drygt 16 000 anställda. Under 2011 flög närmare 33 miljoner passagerare med Turkish Airlines. Från Sverige och Stockholm Arlanda har Turkish Airlines flyg till bland annat Kapstaden, Colombo och Bangkok.

*Informationen är från den 26 september 2013.

Varför flyga med Turkish Airlines

Så checkar du in

Turkish Airlines passagerare kan välja att checka in online via turkishairlines.com, via traditionell incheckningsdisk eller med hjälp av en självbetjäningskiosk på flygplatsen. Online-incheckningen är öppen från 24 timmar till 90 minuter innan avgång. Passagerare som reser med Turkish Airlines ska infinna sig vid gaten senast 45 minuter innan avgång för inrikesflyg och senast 90 minuter innan avgång för utrikesflyg. Turkish Airlines har utvecklat en mobilapp till Iphone, Blackberry och Java där passagerare bland annat kan hålla koll på sin bokning men också köpa biljetter, checka in och kolla flygtiderna.

Platser

Turkish Airlines har ett gediget utbud av underhållning ombord i form av filmer, musik, spel och ljudböcker. I Economy Class på flygtyperna B777-300 och A330-300 är sätena utrustade med USB-ingång och internet, extra huvudkuddar och fotstöd. Säten har också läslampa och uttag för laddning av elektroniska prylar I Comfort Class ombord på B777-300 är sätena större och utrustade med personliga monitorer som kan kopplas ihop med passagerarnas iPads och liknande. I Business Class, ombord på B777-300 och A330-300, har sätena sängposition.

Bagage och avgifter

Turkish Airlines bagagepolicy skiljer sig åt beroende på avreseland och bokningsklass men bagagereglerna är generösa. Vid internationella flygningar får passagerare ta med sig ett bagage med maxvikt 20-30 kilo (Economy/Business) utan extra kostnad. På några enstaka avreseflygplatser kan passagerare checka in uppemot 50 kilo bagage utan extra kostnad (ett kolli). På flyg till och från USA, Sydamerika, Argentina med flera kan passagerare ta med sig upp till två väskor med maxvikt 23-32 kilo utan extra kostnad.

Förfriskningar ombord

Turkish Airlines har ett mycket generöst utbud av förfriskningar och måltider ombord. Flygbolaget tillhandahåller 21 specialmenyer för bland annat allergiker, diabetiker och barn i alla åldrar. Utbudet av mat varierar beroende på bokningsklass och flyglinje men Turkish Airlines erbjuder alltid både varma, kalla och alkoholhaltiga drycker ombord. I Economy Class serveras, beroende på restid, varm eller kall frukost och minst tre olika huvudmål. Maten är inspirerad av det turkiska och internationella köket och bland rätterna som serveras finns bland annat shish kebab, karniyarik och manti.

Bokningsavgifter

Turkish Airlines tar ut en bokningsavgift på mellan 0-15 EUR vid bokning online, på resebyrå eller via telefon. Vid avresa från Sverige är bokningsavgiften 10 EUR.

Punktlighet

Flygbolaget toppar inte listorna över de mest punktliga, tvärtom hamnar Turkish Airlines ofta längst ner. Vid en kontroll i februari 2012 vid Kastrup i Köpenhamn var 64 procent av Turkish Airlines flyg i tid.