Sök flyg

Returtyp

Qantas

Quantas grundades i Queenslands outback år 1920 och har växt till att bli Australiens största inhemska och internationella flygbolag. I dag betraktas i allmänhet Quantas som världens ledande långdistans-flygbolag och ett av de starkaste varumärkena i Australien.

De har byggt upp ett rykte om hög kvalitet i säkerhet, driftsäkerhet, teknik och underhåll, och kundservice.

Qantas-koncernens huvudsakliga verksamhet är transport av kunder som använder två kompletterande flyg varumärken - Qantas och Jetstar.  

Varför flyga med Quantas?

Så checkar du in

Med Quantas kan du välja att checka in online via en dator eller med hjälp av din mobiltelefon. Du kan självklart också checka in på traditionellt vis på flygplatsen. Ta då bara med din e-biljett, Qantas bokningsnummer, pass och alla relevanta internationella resehandlingar och gå till en av incheckningsdiskarna. Incheckning online kan göras från och med 24 timmar och fram till två timmar innan avresa. Du kan dessutom checka in på din mobil från 24 timmar upp till 45 minuter före flygets avgång på de flesta inrikesflyg i Australien. Reser du med enbart handbagage och har checkat in online kan du, väl framme på flygplatsen, bara att gå direkt till säkerhetskontrollen. Har du bagage och är färdig incheckad är det bara att lämna in dina väskorna vid drop off-disken. Det måste göras 90 minuter innan avgång om du ska flyga internationellt och 30 minuter innan, om du flyger inom Australien.

Bagage och avgifter

Ditt handbagage måste få plats under sätet framför dig eller i en överliggande skåp och inte innehålla några farliga ämnen som inte är tillåtna för transport. Hur stor väskan får vara varierar beroende vart du ska flyga. För alla internationella flygningar är det sju kilo som gäller. Dessutom kan du förutom din väska bära med dig ombord ett litet personlig objekt, som exempelvis en handväska, bärbar dator, överrock, liten kamera eller rimlig mängd litteratur. För barn gäller samma regler, medan det i en biljett för ett spädbarn inte ingår något bagage. Däremot kan den vuxna ta med sig saker som är nödvändiga för babyn under flygningen, utan extra kostnad. Reglerna för incheckat bagage skiljer sig åt beroende på vart du ska resa och i vilken klass. Kontrollera därför innan avresa vilka regler som gäller för din flygdestination.

Platser

Val av säte är gratis på inrikesflygningar och för Quantas medlemmar på internationella flygningar. Du kan då välja fönster, gång eller någon annan plats som du föredrar. Om du föredrar extra benutrymme, kan du köpa en plats vid nödutgångarna i Economy Class. Alternativt kan du välja din sittplats gratis inom 24 timmar före avresa med hjälp av Online Check-in eller inom sex timmar före avresa med hjälp av incheckningsautomater på flygplatsen.

Förfriskningar ombord

På internationella flygningar i Economy Class kan du avnjuta en mängd olika maträtter, inklusive hälsosamma val. Alla måltider kommer med ett urval av australiska viner och andra förfriskningar. Dessutom är färsk frukt, vattenflaskor, varm choklad och örtteer tillgängliga under hela din resa.

Bokningsavgifter

Inga bokningsavgifter tillkommer när du bokar din resa på qantas.com. Däremot kan avifter tillkomma vid bokning via olika resebyråer och andra försäljningsställen.