Sök flyg

Returtyp

Flybe

Flybe är ett brittiskt flygbolag med lågprisinriktning. Bolaget började sina flygningar den 1 november 1979 som Jersey European Airways. Flybe tog över trafikeringen av flertalet av Brittish Airways sträckor i Storbritannien 2007 och är sedan dess den största aktören på bland annat sträckan England till Isle of Man.

I juli 2011 inledde Flybe och Finnair ett samarbete och grundade tillsammans flygbolaget Flybe Nordic, som numera har över 500 flygturer i veckan mellan destinationer inom Norden och Baltikum. I Sverige kan man flyga med Flybe från Norrköping, Bromma och Visby till Tallinn, Helsingfors och flera andra städer i Finland.

Bolagets mål är att erbjuda tydliga bokningsalternativ, synlig prissättning och överhuvudtaget en problemfri reseupplevelse.

 

*Informationen är från den 19 februari 2014. 

Varför flyga med Flybe?

Så checkar du in

Med Flybe kan du spara tid och pengar på flygplatsen genom att checka in online redan hemma framför datorn. Du slipper köerna till incheckningsdisken, kommer snabbare genom flygplatsen och ombord på flygplanet. Online-incheckning kan göras tidigast 24 timmar före avång och fram till en timme innan planet lyfter. Om du endast har handbagage, kan du sedan gå direkt till säkerhetskontrollen, där boardingpasset avläses. Gå till drop off-disken, om du har bagage som skall checkas in. Om du inte har möjlighet att checka in på internet är självbetjäningsautomaterna, som finns på de flesta större flygplatserna, det bekvämaste incheckningsalternativet. Men du kan så klart även checka in på traditionellt vis på flygplatsen.

Bagage och avgifter

På alla flygresor med Flybe kan du ta med dig en väska på upp till 8kg och max. storlek 55 x 40 x 23 cm som handbagage. Kabinbagage måste passa in i ”väskmätaren”. Plus-passagerare får ta med sig bagage upp till 40 kg utan kostnad. Essentials-passagerare kan välja att i förväg betala för sitt bagage och får det då till ett förmånligare pris än på flygplatsen. Nya Economy-passagerare får medföra en väska som väger max 20 kg, vilket ingår i biljettpriset. Extra bagage medförs endast på standby-basis och debiteras med en extra avgift (för närvarande 100 kr per kg). Specialbagage får medtas mot en avgift på 370 sek per föremål om det finns ledigt utrymme i planet. Passagerare får ta med sig en sittvagn och en bilbarnstol för varje barn. Sittvagnar eller bilbarnstolar medför inga extra avgifter. Spädbarn utan egen plats saknar bagagerättigheter.

Platser

När du bokar eller checkar in online kan du reservera sittplats för standardpriset, upp till 24 timmar innan avgång. Om du reser i Flybe Economy Plus-klass kan du reservera din sittplats på förhand utan extra kostnad. Passagerare som reser med småbarn eller passagerare med specialbehov kan av säkerhetsskäl flyttas till andra sittplatser.

Bokningavgifter

För bokningar betalda med ett kredit- eller betalkort debiteras en administrationsavgift på 45 sek för varje passagerare och enkelresa. Avgiften täcker bolagets kostnader till kreditkortsbolagen vid kreditkortstransaktioner.