Sök flyg

Returtyp

Brussels Airlines

Det belgiska flygbolaget Brussels Airlines historia börjar 2002 då ett 40-tal investerare bildade moderbolaget SN Airholding. Målet var att skapa ett flygbolag som kunde tillhandahålla en pålitlig förbindelse till och från Bryssel. Redan 2003 visade flygbolaget, som nu bar namnet SN Brussels Airlines, ett positivt resultat.

I september 2008 ingick Brussels Airlines ett samarbete med Lufthansa och flygbolaget är idag en officiell medlem av flygalliansen Star Alliance.

Brussels Airlines flygplansflotta består av 43 plan och bolaget har drygt 3500 anställda som tillsammans genererar drygt 300 flygningar dagligen till mer än 60 destinationer i Europa, Afrika och USA.

I Sverige flyger Brussels Airlines från Göteborg och Stockholm. 

Varför flyga med Brussel Airlines?

Så checkar du in

Resande med Brussels Airlines kan checka in online, via mobilen eller på flygplatsen via incheckningsdisk eller automat. Incheckning online kan göras fram till en timme innan avgång. Information om incheckningstider på flygplatsen ges i samband med bokningen och skiljer sig mellan olika avreseflygplatser. Vid avresa från Bryssel stänger check in mellan 90 och 50 minuter innan avgång beroende på biljettyp.

Bagage och avgifter

Bagagereglerna skiljer sig åt beroende på biljettklass. Handbagagen får inte vara större än 55x40x23cm.

Passagerare i b.business: 2 kolli på max 64 kilo och 2 handbagage på max 16 kilo.

Passagerare i b.flex economy+: 1 kolli på max 23 kilo och 1 handbagage på max 12 kilo.

Passagerare i b.light economy: 1 kolli på max 23 kilo och1 handbagage på max 6 kilo hand luggage.

Passagerare i Economy class: 2 kolli på max 46 kilo och ett handbagage på max 12 kilo.

Passagerare i Business class: 2 kolli på max 64 kg och 2 handbagage på max 16 kilo.

Möjlighet finns att köpa till extrabagage. Om köpet görs online lämnas upp till 20 procents rabatt. Aktuella regler om hur mycket extrabagage som får köpas till finns på flygbolagets hemsida.

Platser

Plats ombord kan väljas i samband med incheckningen.

Punktlighet

Enligt FlightStats var 84 procent av Brussel Airlines flyg i tid. Uppgiften baseras på 13 609 flygningar.

Förfriskningar ombord

Utbudet av måltider och förfriskningar ombord varierar. Sedan 2013 serveras måltider skapade av Michelinkockar på samtliga långdistansflygningar från Bryssel.

Kortdistansflygningar

Passagerare i b.light economy: Snacks och drycker kan köpas ombord. På flygningar mellan Bryssel och Agadir, Aten, Marrakech och Moskva serveras en gratis måltid med dryck.

Passagerare i b.flex economy+: En varm måltid eller snacks ingår.

Passagerare i b.business: Välkomstdrink, gourmetmåltid och belgiskt choklad till efterrätt ingår.

Långdistansflygningar

Passagerare i Economy Class: Ett urval av varma måltider med fräsch sallad, dessert och ost igår. Kostnadsfria drinkar under hela flygresan samt glass.

Passagerare i Business Class: Ett urval av förrätter och varma huvudrätter med sallad ingår. Kaffe, likör och belgisk choklad samt ett urval av dessertostar. Fem olika viner att välja bland.