Sök flyg

Returtyp

Air China

Air China är Kinas näst största flygbolag och har sin bas på Beijing Capital International Airport i Peking. Air China grundades 1988 och ingår i alliansen Star Alliance. Flygbolaget har i dagsläget en flotta på 461 flygplan med en snittålder på 6,54 år. Air China trafikerar 284 linjer varav 72 internationella, 15 regionala och 197 inrikes. Totalt flyger man till 29 länder och 145 städer. I Sverige har Air China direktflyg till Peking samt till Frankfurt, Geneve, Vaasa, Tampere och Helsingfors. 

Varför flyga med Air China?

Så checkar du in

Resande med Air China checkar in via manuella incheckningsdiskar på flygplatsen. Incheckningstiderna varierar beroende på flygplats. Vid avreser från Peking stänger check-in 30 minuter innan avgång för inrikesflyg och 60 minuter innan avgång för internationella och regionala flyg.

Bagage och avgifter

På inrikesflyg får passagerarna i första klass ta med sig en eller två små handbagage på max fem kilo vardera. I business och i ekonomiklass får ett handbagage med samma maxvikt tas med ombord. På internationella flygningar får resenärer i första klass och i business ta med sig upp till två handbagage på max 8 kilo vardera. I ekonomi klass får ett handbagage på max 5 kilo tas med. Måtten på handbagaget får inte överstiga 55cm x 40cm x 20cm. Resande med Air China får ta checka in bagage utan extra kostnad. Antalet kollin och maxvikten på dessa beror på biljettyp och destination. Närmare information finns på flygbolagets hemsida,

Förfriskningar ombord

Air China serverar en meny med en blandning av rätter från både det kinesiska och det västerländska köket. Menyn varieras varje månad och fokuseras på den aktuella säsongens produkter. Maten som serveras innehåller inga konserveringsmedel och tillsatser. Till frukost serveras en kontinental frukost med sött bakverk och frukt eller gröt. Till lunch och middag kan passagerarna välja bland flera olika måltidsalternativ som alla innehåller en förrätt, frukt och desserter. Drycker och snacks serveras på alla flygningar som tar mer än en och en halv timme.

Punktlighet

67 procent av Air Chinas flyg var i tid, enligt statistik från FlightStats.