Sök flyg

Returtyp

Air Berlin

Air Berlin grundades 1978 är idag Tysklands näst största flygbolag. Bolaget grundades dock inte i Tyskland utan i Oregon, USA. Air Berlin är ett lågprisflygbolag som flyger till 151 destinationer och som 2010 hade en flygplatsflotta på 169 plan. Flygbolagets populäraste destination, tillika den destination som den allra första flygningen gick till, är Palma de Mallorca. Från Sverige flyger Air Berlin från Stockholm Arlanda och Landvetter i Göteborg. 

Varför flyga med Air Berlin?

Så checkar du in

Resenärer med Air Berlin kan välja att checka in online, med hjälp av din smartphone eller på flygplatsen via en incheckningsautomat eller traditionell incheckningsdisk. Incheckningen online är öppen från 30 timmar till 45 minuter innan avgång. För att checka in online måste bokningsnumret finnas till hands. Alla passagerare förutom de som reser med JustFly-biljetter kan välja sittplats vid incheckningen online. Resenärer som checkar in via mobil eller online lämnar in sitt bagage på drop-off-diskarna på flygplatsen. Boardingkortet kan efter fullföljd incheckning hämtas ner som pdf, per e-post eller med ett sms med länk till ett mobilt boardingkort. Boardingkortet kan också skrivas ut vid automaterna för snabbincheckning på flygplatsen. Detta gäller dock inte de resenärer som flyger med JustFly-biljetter.

Platser

Resenärer som checkar in online eller med hjälp av mobilen kan själva välja sittplats med hjälp av en interaktiv karta mot en kostnad på mellan 12 – 17 euro enkel resa. De som reser med JustFly-biljetter erbjuds inte denna möjlighet. Familjer med småbarn, max två vuxna och minst ett bar under 2 år, erbjuds kostnadsfri platsbokning fram till 48 timmar innan avresa. Kostnadsfri platsbokning omfattar även personer med funktionshinder samt en ledsagare och även innehavare av topbonus-kort. Air Berlin erbjuder även möjligheten att boka XL-platser mot en kostnad på mellan 20-60 euro per person och sträcka.

Bagage och avgifter

Ett handbagage med maxvikt på åtta kilo får tas med utan extra kostnad oavsett vilken biljett-typ som bokas. Resenärer med de billigaste biljetterna, JustFly, får betala extra för bagage, ett kolli på upp till 23 kg, som ska checkas in. Görs bagageköpet online är avgiften 15 euro per sträcka. Vid köp av bagage på flygplatsen är avgiften 70 euro. Övriga resenärer får ta med det första kollit utan extra kostnad. Passagerare som reser med FlyFlex får ta med två kollin utan extra kostnad.

Förfriskningar ombord

Alla som reser med Air Berlin erbjuds kostnadsfri dryck ombord. Tilltugg eller varm måltid, beroende på flyglängd, ingår också utan extra kostnad. Air Berlin tillhandahåller även möjligheten att boka en gourmetmåltid ombord mot en extra avgift på utvalda flyg för alla passagerare utom de som reser med FlyDeal-biljetter.

Bokningsavgifter

I flygpriset som presenteras vid bokning online ingår skatter och avgifter, bränsletillägg och flygskatt. Ett betalningsavgift på 9,50 euro tillkommer per passagerare.

Punktlighet

Air Berlin hamnar högt på listorna över världens punktligaste flygbolag. Enligt Flightstats var 91 procent av alla Air Berlins avgående flyg i tid. Motsvarande siffra för ankommande flyg låg på 92 procent.