Sök flyg

Returtyp

Aeroflot

Det ryska flygbolaget Aeroflot grundades redan 1923 och är därmed ett av världens äldsta flygbolag. Fram till 1992 var Aeroflot världens största flygbolag. Idag flyger man till 122 destinationer i 53 länder varav 39 destinationer i Ryssland. Aeroflot ingår i flygalliansen SkyTeam och ägs till största del av den ryska staten. Flygbolaget har sitt huvudkontor i Moskva och bas på den internationella flygplatsen Sheremetyevo i samma stad. 

Under 2013 transporterade Aeroflot närmare 21 miljoner passagerare, vilket var en ökning med 18,4 procent jämfört med året innan. 

Aeroflots flygplansflotta är en av de mest moderna i Europa och består i dagsläget av 142 flygplan varav de flesta av typen Airbus A320-familjen, A330, Boeing B777 och Sukhoi SuperJet-100. Flygbolaget har beställt 22 Boeing B787 Dreamliners som är tänkta att tas i trafik under 2016. 

Varför flyga med Aeroflot?

Så checkar du in

Resande med Aeroflot kan checka in via traditionella incheckningsdiskar och självbetjäningsautomater på flygplatsen, online samt med iPhone eller Android. Incheckning via mobilen öppnar 24 timmar innan och stänger 45 minuter innan avgång. Passagerare som checkar in via mobilen får sitt boardingkort i telefonen. Vid avresa från flygplatser i Ryssland ska boardingkortet skrivas ut, detta kan göras i självbetjäningsskrivarna som finns vid passkontrollen. Observera att incheckning med mobilen och online inte är tillgänglig för alla destinationer och passagerare. Aktuell information finns på flygbolagets hemsida. Incheckning online öppnar 24 timmar innan och stänger 45 minuter innan avresa. Incheckning via självbetjäningsdiskarna på flygplatsen kan göras fram till 45 minuter innan avresa. Incheckningstiderna vid traditionell incheckning på flygplatsen varierar beroende på biljettklass och flyglinje.

Bagage och avgifter

Resande i business class, economy class, economy premium och premium comfort får checka in två bagagekollin utan extra kostnad. Resande i övriga klasser kan checka in ett bagagekolli utan avgift. Kollin i business class får inte väga mer än 32 kilo och i economy class får vikten inte överstiga 23 kilo. Ett handbagage samt mindre personliga tillhörigheter som exempelvis en laptop, kamera eller några böcker får tas med i kabinen i samtliga klasser. I economy class får handbagaget inte väga mer än 10 kilo och i de högre klasserna inte mer än 15 kilo. Det är möjligt att köpa till extrabagage mot en avgift på mellan 50 och 150 EUR enkelresa per kolli.

Platser

Plats ombord kan bokas av passagerarna själva i samband med incheckning online. Bokningsavgifter En bokningsavgift på 3,70 EUR tillkommer per resenär. Om resenären vill ha en pappersbiljett tillkommer en avgift på 25 EUR.

Förfriskningar ombord

Passagerare i economy class serveras olika menyer beroende på flyglinje, avresetid och flygtid. En varm eller kall frukost samt varm eller kall middag serveras ombord och passagerarna får välja fritt bland läsk och juicer under flygningen. Maten är inspirerad av det ryska och internationella köket. Det är möjligt att förbeställa specialkost. Sedan augusti 2013 serveras ingen alkohol ombord på Aeroflots flygningar.

Punktlighet

79 procent av Aeroflots flygningar var i tid. Uppgiften baseras på 26 659 flygningar.