Sök flyg

Returtyp

Flyg till São Paulo

Saõ Paulo är en av världens absolut största städer. Här finns sjukt höga skyskrapor, ett bullrande trafikkaos, kryddig god mat och ett stort utbud av shopping. Det är en levande och högljudd metropol som befolkas av människor från alla länder i världen. Saô Paulo är även Brasiliens ekonomiska centrum, men klyftan är stor mellan fattiga och rika. På gatorna trängs affärsmän med hemlösa barn och i vissa stadsdelar är brottsligheten hög.

 

Visum

Svenskar behöver inget visum. Med giltigt pass kan man stanna tre månader.

 

Säsong

I Brasilien är det som varmast november- mars. Många tycker att vädret är som ljuvligast på sensommaren eller tidig höst i april, eller tidig vår i oktober.

 

Ta sig runt

Taxi i Saõ Paulo är det absolut säkraste sättet, att ta sig runt i jättestaden på. Sao Paulos tunnelbana är även säker och också rätt så snabb och billig. Undvik däremot att åka med bussarna. De är långsamma, överfulla och ett populärt ställe för ficktjuvar.

 

Öppettider

Affärerna håller vanligtvis öppna mellan 09:00-17:00 måndag-fredag, samt 09:00-13:00 på lördagar. Öppettiderna kan dock variera. De stora shoppingcentrum har i allmänhet öppet mellan 10:00- 22:00 under veckans samtliga dagar. Vissa av dem har begränsade öppettider på söndagar.

 

Dricks

Dricks kan vara inkluderad ibland på notan med 10 % på restauranger, men om den inte är det ger man minst 10 %.(Om servicen har varit godtagbar). I Brasilien ges det dricks för nästan allting.

 

Nödnummer:

Polis: 190

Ambulans: 192

Brandkår: 193

 

Sevärdheter (topp5)

 

Rua Oscar Freire

Rua Oscar Freire och dess omgivningarna är känt som Sao Paulos femte aveny. Det är ett exklusivt kvarter med designbutiker som Versace,Cartier, Fendi, Montblanc, Armani och Tommy Hilfiger. En promenad här ger dig en god inblick i hur Brasiliens rika och berömda lever.

Catedral Metropolitana

Denna mäktiga katedral är uppförd i neogotisk stil och den rymmer 800 tillbedjandemänniskor. Dess inre är ganska enkelt, förutom två praktfulla mosaikmålningar, en på norra sidan som föreställer jungfru Maria och en på den södra delen som avbildar Brasiliens skyddshelgon Saint Paul.

 

Orm-museet

På västra sidan av Rio Pinheiros, mittemot kvarteret Pinheiros ligger Cidade - universitetet. Detta stora campusområde innehåller även Instituto Butanan som är både en ormfarm och ett museum. Här finns giftiga ormar, inte bara från Sydamerika, utan från hela världen. Något för den orädde.

 

Liberdade

Liberdade är ett livligt kvarter kring Rua Galvano Bueno. I detta charmiga asiatiska kvarter bor det ungefär 1,5 miljoner människor, de flesta har japanskt påbrå. I Liberdade finns ett museum, Museau da Imigraco Japonesa, som dokumenterar dessa immigranters historia.

 

Museu de Arte Sacra

Museu de Arte Sacra har den bästa samlingen konst över den brasilianska kolonialperioden. Galleriet har över 1.000 konstverk, de återfanns tidigare i en labyrint kallad Mosteiro da Luz. I labyrinten fanns såväl kloster som kyrka. Samlingen är både ett fint dokument över konstens utveckling i Brasilien och en påminnelse om en för ursprungsbefolkningen mycket tragisk tid.

mer

Billiga flyg till São Paulo från:

från 5.000 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande São Paulo

Hotell i São Paulo

Car hire in São Paulo

Bilder av Flickr/David McKelvey