Sök flyg

Returtyp

Flyg till Rimini

Välkommen till Rimini, en populär badort som frestar både med sin 20 km långa sandstrand men även med intressanta romerska fornlämningar och kulinariska upplevelser.

Visum

Svenska medborgare behöver inte visum för att besöka Italien och Rimini.

Säsong

Rimini har behagligt klimat året runt men på vintern kan det regna - dessutom är vintern lågsäsong för besökare varför många museer och andra attraktioner har stängt eller begränsade öppettider denna period. På sommaren och då särskilt i augusti är det mera av det mesta! Mera folk, mera sol och mera öppet.

Ta sig runt

I Rimini är det aldrig långt till stranden och staden passar bra att upptäcka till fots. Vill du utforska områdena runt om Rimini är bussen ett billigt, enkelt och trevligt alternativ.

Öppettider

Butiker håller vanligtvis öppet kl. 08.30-13.00 och 15.00-19.00.

Dricks

Du behöver inte ge dricks i Rimini men självklart får du om du vill. Kutym är ändå att man lämnar kvar mindre slantar vid kontant betalning på restaurang - kanske snarare för att slippa vänta på sin växel än för att uppmärksamma god service. Detsamma gäller vid barservering. Ofta är det redan på restaurangnotan inkluderat servizio (serviceavgift) och/eller coperto (kuvertavgift) vilket ersätter dricksen. Däremot kan du visa uppskattning genom att ge dricks såväl till hotellets portier och städpersonal som till guide och chaufför om du tagit del av en sightseeingtur.

Information och nödfall

Polis 112


Brandkår 115

Sveriges ambassad (ligger i Rom)

Piazza Rio de Janeiro 3

Rom

Tel: +39 06 44194100

Sevärdheter


Tempio Malestiano, Riminis katedral är ursprungligen byggd i gotisk stil på 1200-talet men omvandlades under 1500-talet till ett renässansens Taj Mahal. Detta blev graven för älskarinnan till Sigismondo Malatesta, ”Vargen”, ett romantiskt avsked av en man med många rykten om sig gällande sina aggressiva utspel mot kyrkan och mot folket.

Ponte di Tiberio, kanske ett av de viktigaste monumenten från den romerska eran här i Rimini. Den enkla men eleganta stilen med sina runda valv och spana in de hemliga avtrycken på balustraden. Byggd under kejsar Augustus redan 21 AD.

Museo della Cittá, Riminis eget museum berättar sin historia genom över 1500 objekt samlade i en forntida byggnad. Det mesta är skyltat på två språk (italienska och engelska) så du har all möjlighet att lära mer om Rimini och dess arv genom en sakta promenad genom historien här.

Borgo San Giuliano, de charmig gamla fiskekvarteren på andra sidan Ponte di Tiberio, numera fräscha och med de stenlagda gator och gränderna vimlande av trattorior, vinbarer och mysiga cafeer. Kom på ett glas vin eller en espresso eller bara ströva runt och insup atmosfären här.

Stranden - det kanske var just därför du kom? För att njuta på den 20 km långa stranden och svalka dig i det kristallklara havet. Om du läst ut din bok eller behöver röra på dig för att få plats med ytterligare en magnifik måltid kan du ta del av någon av de många aktiviteter som erbjuds på stranden. Strandvakterna är uppmärksamma och stolar finns att hyra nästan överallt - det finns även ”fri” strand där servicen är obefintlig men sanden gratis att ta plats på.

mer

Billiga flyg till Rimini från:

från 2.348 kr tur och retur

 Erbjudanden gällande Rimini

Hotell i Rimini

Car hire in Rimini

Bilder av Flickr/Sharon Mollerus